MALZEMELER
- 500 gr lık bir kutu konserve Meksika fasulyesi (yağlı sosun içinde olandan)
- 2-3 bağ roka veya tere (bağının büyüklüğüne göre miktarı siz ayarlarsınız)
- 2 diş sarımsak
- 1 limon
- Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
- Tuz
YAPILIŞI
- Yeşillik çok güzel bir şekilde yıkadıktan sonra sap kısımları ayıklanır.(çok tazeyse kalabilir)
- Kurutucuda kurutulur.
- Fasulye kutudan çıkarılarak süzeğin içinde yıkanır ve süzülür.
- Yeşillik ister elde iri parçalara isterseniz bıçakla geniş bir şekilde kesilir.
- Sarımsak tuzla birlikte incecik dövülür.
- Küçük bir kavanozun içine sızma zeytinyağı,limon suyu ve sarımsak konularak kapağı kapatılır.
- 2-3 dakika sallayarak lezzetin birbirine geçmesi sağlanır.
- Servis tabağının altına yeşillik serilir.
- Üzerine suyu sızmış olan Meksika fasulyesi konulur.
- Servis yapılacağı zaman sosu gezdirilir.
- Afiyet olsun...
Canim benim eline saglik.
YanıtlaSilÇok güzel.
Çok teşekkürler Ayşe'cim...selamlar ve sevgiler...
SilMerhaba Hülyacım,
YanıtlaSilEllerine sağlık canım salata bir harika. Bloğunu çok sevdim ve takibe aldım. Bana da beklerim....:)
Sevgiler,
Selda hoş geldin iyi ki geldin ;)Güzel düşüncelerin için teşekkür ederim...Selamlar...
Silellerine sağlık canım...
YanıtlaSilsalata candır :)
Teşekkür ederim canım .Tabi salatasız olmaz...
Sil