MALZEMELER
KÖFTESİ İÇİN
- 2 su bardağı ince köftelik bulgur
- 1-2 avuç dolusu irmik (aslında kullanılmasa da kolay şekil alması için kullandım)
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 kase un
- Kimyon,pul biber,kara biber ve tuz
AYRICA
- 1 kase süzme yoğurt
- 1 kase normal yoğurt
- 2-3 diş sarımsak
- 1 büyük bağ reyhan
- 2-3 kaşık tereyağı
- 2 kaşık sıvı yağ
- Pul biber ve kuru nane
YAPILIŞI
- Bulgur ve irmiğin üzerine ılık su dökülerek 10 dakika kadar bekletilir.
- Salça ,baharat ve tuzu konularak çiğ köfte gibi yorulur.
- Yaklaşık 15-20 dakika yoğurup sakız kıvamına gelince yumurta ve un eklenerek yoğurmaya devam edilir.
- Gerekirse ılık su ekleyerek yoğurma işlemi tamamlanır.
- Bir kaseye ılık su koyarak gerektiğinde el batırılarak köfteler oluşturulur.
- Orjinal şekli iki parmak ve avuç arasında eğri fıstık şekli verilse de ben biraz daha kısa bir fıstık oluşturdum.
- Tencereye kaynar su,tuz ve 1 tatlı kaşığı limon tuzu koyarak kaynatılır.
- İçine köfteler atılarak haşlanıp süzülür.
- Yıkanıp doğranan reyhanlar köfteler daha soğumadan dökülüp karıştırılır.
ELLERİNE SAĞLIK... OLDUMU YAA ŞİMDİ BEN DİYETE GİRDİM ...AFİYETLER OLSUN CANIMBULGUR BİZDEDE ÇOK SEVİLİR...
YanıtlaSilTeşekkürler...ama üzerine tereyağı dökmeden sınırlı sayıda yiyebilirsin.Biliyorsun bulgur o kadar düşman bir şey değil diyette ;) Selamlar...
Silbulgurlu yemeklere bayılıyorum,eline sağlık.
SilTeşekkürler Mehtap aynen öyle ;) selamlar...
Sil