10 Nisan 2013 Çarşamba

Kokostar Pasta

        Hindistan cevizi sevenler için lezzet bombası süper bir tarif...Bu günlerde her yerde karşıma bu benzeri tarifler çıkıp durunca daha önce de kokobon adıyla yayınladığım kokostar tadındaki şekerlemenin bazı malzemelerini bu pastaya uyarlayarak bir deneme yaptım. Sonuç harika ötesi...



MALZEMELER  (KEK İÇİN)


  1. 4 yumurta
  2. 1 su bardağı şeker
  3. 1 çay bardağı kakao
  4. 100 gr krema (200 gr lık paketin yarısı yani 1 çay bardağı)
  5. 100 gr tereyağı
  6. 1 su bardağı un
  7. 1 kabartma tozu
  8. 1 çimdik tuz
HİNDİSTAN CEVİZLİ KATI

  1. 500 ml süt
  2. 6 yemek kaşığı irmik
  3. 1 su bardağı şeker
  4. 100 gr tereyağı
  5. 1 küçük kutu yoğunlaştırılmış süt (370 gr lık)moloko
  6. 2 buçuk su bardağı hindistan cevizi
ÜZERİ İÇİN
  1. 1 paket hazır glazür çikolata (eğer yoksa 100 gr bitter yada sütlü çikolata)
YAPILIŞI

  • Yumurtalar,şeker ve tuz atılarak mikserle köpük olana kadar çırpılır.
  • Fırın 170 derecede ısıtılır.
  • Tereyağı eritilerek soğutulur.
  • Krema,tereyağı eklenerek çırpılır.
  • Kalan malzemeler eklenerek 2-3 dakika kadar daha çırpılır.
  • 26 cm lik klepçeli kalıbın alt kısmına yağlı kağıt serilir.
  • Kenarları yağlanır.( veya kare fırın kabı da kullanılabilir.)
  • Malzeme kalıba dökülerek fırında yaklaşık 40 dakika kadar pişirilir.
  • Süt,şeker ve irmik tencereye konularak kaynayana kadar karıştırılır.
  • Koyu bir muhallebi elde edene kadar karıştırarak kaynatılır.
  • Oda sıcaklığındaki tereyağıyla yoğunlaştırılmış süt mikserle 15 dakika çırpılır.
  • Soğumuş muhallebiyle bu karışım tekrar karıştırılır.
  • En son hindistan cevizi eklenerek karıştırılır.
  • Kelepçeli kalıptan keki ayırıp servis tabağına konulur.
  • Tekrar kelepçeli kısmı konulur.
  • Üzerine hazırlanan kreması dökülerek soğumaya bırakılır.

  • Çikolata benmari usulü eritilir.(veya benim kullandığım gibi pakette ise üzerindeki tarif gibi eritilir) 
  • Tamamen soğumuş olan pastanın üzerine çikolata dökülür.
  • Akşamdan buzdolabına konularak bir gece bekletilir.
  • Afiyet olsun...


18 yorum:

  1. Hülyacim yumusacik nefis.
    Eline saglik.

    YanıtlaSil
  2. Hülya hanım yine inanılmaz bir lezzet yapmışsınız ellerinize sağlık hindistan cevizini çok severim eminim tadı harikadır sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Hatice...Evet rüya tadında bir pasta çıktı ortaya;) ben bile şaşırdım;) selamlar...

      Sil
  3. vaaaooov harika birşey bu ...
    ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  4. OOO ELLERİNE SAĞLIK GÖRÜNÜŞ HARİKA AFİYETLER OLSUN

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler daha iyisi de sizlere olsun;)selamlar...

      Sil
  5. Cok begendim...efis bir tarif olmus.... emeklerine saglik...


    SEvgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmiş olmana sevindim Şehrinaz...sevgiler...

      Sil
  6. Ellinize saglik harika duruyor..
    banada beklerim.

    YanıtlaSil
  7. Yine nefis bir görüntü mutlaka denemeliyim dedirtiyor,ellerinize sağlık Hülya hanımcığım.Ayrıca zor günlerimde bana verdiğiniz destek ve moral içinde çok teşekkür ederim.Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlaka deneyin Mehtap hanımcım pişman olmayacağınız bir lezzet.Ayrıca beğeninize sevindim,teşekkür ederim... Ne demek arayıp sormak,destek olmak insani görevimiz.Sağlıcakla kalın...

      Sil
  8. Elinize sağlık nefis görünüyor ama ben bu yoğunlaştırılmış sütü anlayamadım nerede satılır bilgi verìrseniz sevinirim:-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler sağ olun...Nereden yazdığınızı bilmediğim için şöyle diyeyim.Türkiye'de marketlerde zannedersem nestle markalı vardı.Koyu krema gibi şekerli...Süt karemeli de deniliyor.Evde de yapılabiliyor ama yapımı zahmetli.Azerbaycan'da moloko deniliyor.Resmini de paylaştığım gibi...

      Sil
  9. slm bu moloko nedır nerden bulunur

    YanıtlaSil
  10. Azerbaycan'da bütün marketlerde bulunur.Eğer Türkiye'de iseniz.Yoğunlaştırılmış süt deniliyor veya süt reçeli veya şekerli konsantre süt.Nestlenin var diye biliyorum.

    YanıtlaSil