MALZEMELER
- 4 tane taze,yemeklik kabak
- 4 tane salatalık
- 4 tane havuç
- Bir kaç dal taze nane
SOS İÇİN
- 1 buçuk tane limon
- 1 yemek kaşığı sirke( elma yada üzüm )
- 1 çay bardağına yakın sızma zeytinyağı
- Tuz
YAPILIŞI
- Havuç jülyen aletiyle rendelenir.
- Üzerine hafif tuz serperek biraz ovularak diğer sebzelerin yumuşaklığına yakın hale getirilir.
- Salatalık ve kabakların kabuklarını soymadan dış yüzeylerini jülyen aletiyle rendelenir.
- İç çekirdekli kısımlar rendelenmez.(kalan iç kısımları cacık yapımında kullanılabilir.Veya salata yaparken yenir;)
- Sos malzemeleri küçük kapaklı bir kavanoza koyarak beş dakika kadar sallayarak sosun lezzeti birbirine geçmesi sağlanır.
- Sos ile sebzeler yeneceği zaman buluşturularak üzerine taze naneyle servis yapılır.
- Afiyet olsun...
ELLERİNİZE SAĞLIK GÜZEL OLDU DİYETTEYDİM HEMEN YAPMAK İÇİN KALKIYORUM:)SEVGİLERİMLE
YanıtlaSilTeşekkürler kolay gelsin o zaman...Evet özellikle de çiğ sebze kullanıldığı için hem sağlıklı hemde diyet yemek diyebiliriz...selamlar...
Sil