9 Nisan 2013 Salı

Jülyen Sebze Salatası

        İş,güç,aksiyon bu günümün özeti...Kısaca hayatı özetleyecek olursa da aynı değil mi?...Ev işi,mutfak ve misafir beni hiç yormaz ama bir yerlere yetişmek,gitmek gelmek...ders çalışmak... sanırım bu biraz yoruyor insanı...Yine de hayat her şeyiyle güzeldir bence, öyle değil mi?  Bugün çok sevgili arkadaşlarım vardı.Onlar için çok pratik ve özellikle bahara yakışır bir salata yaptım.Çiğ sebzelerden...Çok hafif ve lezzetli...Et yemeklerinin yanına da pek ala yapılabilecek tarzda bir salata...



MALZEMELER


  1. 4 tane taze,yemeklik kabak
  2. 4 tane salatalık
  3. 4 tane havuç
  4. Bir kaç dal taze nane
SOS İÇİN

  1. 1 buçuk tane limon
  2. 1 yemek kaşığı sirke( elma yada üzüm )
  3. 1 çay bardağına yakın sızma zeytinyağı
  4. Tuz
YAPILIŞI

  • Havuç jülyen aletiyle rendelenir.
  • Üzerine hafif tuz serperek biraz ovularak diğer sebzelerin yumuşaklığına yakın hale getirilir.
  • Salatalık ve kabakların kabuklarını soymadan dış yüzeylerini jülyen aletiyle rendelenir.
  • İç çekirdekli kısımlar rendelenmez.(kalan iç kısımları cacık yapımında kullanılabilir.Veya salata yaparken yenir;)
  • Sos malzemeleri küçük kapaklı bir kavanoza koyarak beş dakika kadar sallayarak sosun lezzeti birbirine geçmesi sağlanır.
  • Sos ile sebzeler yeneceği zaman buluşturularak üzerine taze naneyle servis yapılır.
  • Afiyet olsun...

2 yorum:

  1. ELLERİNİZE SAĞLIK GÜZEL OLDU DİYETTEYDİM HEMEN YAPMAK İÇİN KALKIYORUM:)SEVGİLERİMLE

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler kolay gelsin o zaman...Evet özellikle de çiğ sebze kullanıldığı için hem sağlıklı hemde diyet yemek diyebiliriz...selamlar...

      Sil