MALZEMELER
- 300 gr taze kadayıf
- 125 gr tereyağı
- 1 su bardağı kadar iri kıyılmış ceviz veya Antep fıstığı.
- Üzerini süslemek için toz Antep fıstığı
ŞERBET İÇİN
- 3 su bardağı su
- 3 buçuk su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı limon suyu
YAPILIŞI
- Tereyağı eritilir.
- Taze kadayıf bir tepsiye yayılır.
- Üzerine eritilmiş yağ gezdirilir.
- El ile yavaş yavaş harmanlanarak yağ hamura yedirilir.
- Kalıp olarak küçük bir fincan yada benim yaptığım gibi küçük kahvaltı tabağı alınır.
- Kadayıftan uzun bir parça alarak tabağın yada fincanın içine konulur.(kenarlara yarısı sarkacak şekilde)
- İçine 1 kaşık ceviz konulur.
- Kalan parçalar düzelterek kapatılır.
- Sıkıca basıp şekil verilir.
- Yağlanmış tepsiye ters çevirip konulur.
- Kadayıf bitene kadar işlem tekrar edilir.
- Önceden ısınmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
- Fırından çıkarıp soğutulur.
- Şerbet için şeker ve su konulur.
- Kaynayınca limon eklenir.
- Şerbet 10-15 dakika kaynayınca kıvamını bulacaktır.
- Eğer şerbet sıcaksa SOĞUK tatlının üzerine dökülür.
- Yada ikisi de ılıkken buluşturulur.
Sunumunuz harika olmus, cok guzel gorunuyor ellerinize saglik :)
YanıtlaSilSevgiler
Yorumunuz için çok teşekkürler...Sevgilerimle...
SilHülyacımm çok güzel olmuş ellerine sağlık,bende rulo şeklinde yapıyorum..Çok beğeniliyor..
YanıtlaSilAa bak onu da merak ettim şimdi ;)Eminim çok güzeldir. Yorumun için teşekkürler Nursen...Selamlar...
SilHülya xanım, Ruslan bugün sitenizi detaylı incelemiş, iftarda söhbət edirik ləvəngidən, deyir Hülyalılezzetlerde var tarifi, Hülya xanım erik turşusu sürmüş, sonra ziyareçilerden biri demiş ki hardan tapaq erik turşusunu o da cavab vermiş:) Dedim sən hansı arada oxudun bunları:))detaylı bilgi edinmiş yəni:))
YanıtlaSilMaaşallah Ruslan meraklı bu işlere ;)Her bir şeyi soruşurdu...Teşekkürler,selamlar...
SilHülya xanım Ruslan bu gün sitenizi derinden incelemiş, iftarda söz düşdü levengiden, deyir hülyalılezzetlerde var tarifi, Hülya xanım ərik turşusu sürmüş içinə toyuğun, ziyaretçiler de demiş hardan tapaq erik turşusu filan, etraflı bilgi edinmiş yəni:))) Dedim hansı ara oxudun bunları:) Ləzzəti damağında qalmış yemeklerinizin, əllərinizə sağlık. Anam da tarifləri axtarmağa başlayıb. Deyir orda şorbayı içə bilmədim, gələndə yol tutmuşdu mədəm yaxşı deyildi, ama ləzzətli idi, onu mənə yaz bişirəcəm:)
YanıtlaSil