MALZEMELER
- 250 gr oda sıcaklığında tereyağı
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 vanilya
- 1 buçuk su bardağı fıstık
- Alabildiği kadar un
- 80 gr lık bir paket çikolata (üzerine kullanmak için)
YAPILIŞI
- Kabuğu soyulmuş yer fıstığı bir tavaya konularak ara sıra karıştırıp kavrulur.
- Hafif renk alınca soğumaya bırakılır.
- Robota atılarak ince çekilir.
- Un havuz yapılarak içine malzemeler konulur.
- Fıstığın bir bardağını unun içine yarım bardak ise üzerine batırmak için kaldırılır.
- Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.(yaklaşık 3 su bardağı kadar unla)
- Hamurdan bir parça kopararak elde yuvarlanır.
- İki ucu hafif inceltilerek ay şekline getirilir.
- Yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.
- Önceden ısınmış 180 derecelik fırında üzeri kızarmaya başlarken alınır.
- Benmari usulü eritilen çikolata enjektörle yada külah yapılmış yağlı kağıtla çikolata kurabiyelerin üzerine gezdirilir.
- Yada önce erimiş çikolata sonra da çekilmiş fıstığa batırılarak soğumaya bırakılır.(yağlı kağıdın üzerinde soğutulur)
- Yerken ağızda dağılarak mis gibi fıstık kokulu kurabiye yapmak isterseniz deneyin derim ;)
- Kapalı bir kutuda uzun süre aynı tazeliğini korur.
- Afiyet olsun...
:))
YanıtlaSilHarika olmus... emeklerinize saglik...
Sevgiler....
Teşekkürler Şehrinaz sağ ol var ol ...Selamlar...
SilOy hülyacim çok lezzetli olmus .
YanıtlaSilMmmm canim nefis.
Teşekkürler Ayşe beğenmiş olmana sevindim ;)
SilHülya'cım ellerine sağlık kurabiyeler nefis sevgiler...
YanıtlaSilSağ olasın canım çok teşekkürler...sevgiler...
Silcok guzel anlatmıssın tatlımmmmm
YanıtlaSil:D elıne saglık banada bekelrım sevgiler
Hoş geldin Bircan...Yorumun için çok teşekkür ederim...Selamlar...
SilNe güzel bir kurabiye olmuş,canım...ellerine sağlık..
YanıtlaSilTeşekkürler canım beğenmiş olmana sevindim...
Sil