MALZEMELER
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı su
- 1 çay bardağı yoğurt
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 tatlı kaşığı kuru maya
- Alabildiği kadar un
İÇ HARCI İÇİN
- 1 kase ezilmiş peynir
- 1 tutam maydanoz
- Kırmızı toz biber
- Çörek otu
ÜZERİ İÇİN
- 1-2 kaşık erimiş tereyağı
- Yumurta sarısı
YAPILIŞI
- Eğer ekmek robotundan yoğrulmayacaksa maya,su ve şeker beş dakika ıslatılır.
- Oda sıcaklığındaki malzemeler tek tek eklenerek karıştırılır.
- Un kontrollü bir şekilde azar azar eklenerek yumuşak ele yapışmayan ,pürüzsüz bir hamur elde edilir.
- Bir saat kadar mayalanması için dinlendirilir.
- Hamurda yumurta kadar bezeler alarak elde açılıp büyütülür.(çok ince değil)
- Çörekotu haricinde iç malzemesi karıştırarak hamurun üzerine yayılır.
- Ortalarındaki açıklıktan hafifçe çörek otu serpilir.
- Yaklaşık 30-40 dakika kadar tepside dinlendirilir.
- Fırın 180 derecede ısıtılır.
- Fırına sürüleceği zaman erimiş soğumuş tereyağıyla yumurta sarısı çırpılarak fırçayla sürülür.
- Üzeri kızaran kadar fırında pişirilecek.
- Fırından çıkınca üzerine hafif bir bez örterek on dakika dinlendirilir.
- Arzuya göre iç harcı kıymalı,patatesli veya arzuya göre malzeme kullanılabilir.
- Afiyet olsun...
Canim Harika nefis .
YanıtlaSilEline saglik.
Teşekkürler Ayşe...İyi hafta sonları olsun...
SilEvet bu tarif süper ellerine sağlık sevgiler:))
YanıtlaSilTeşekkürler Hatice...İyi pazarlar dilerim...
Silekmek makinesinde yapılcaksa ne kadar un koymak gerekiyor hülya hanım
YanıtlaSilYaklaşık olarak bir dört su bardağı unu koyarak ilk dakikalarda kontrol edip gerekirse ekliyorum.
Siltereyagım yok üzeri icin sadece yumurta sarısı kullansam
YanıtlaSilOlur niye olmasın.Kolay gelsin.
Sil