MALZEMELER (HAMURU İÇİN) (30 tane)
- 1 yemek kaşığı dolusu pudra şekeri (içi dışı şeker olduğu için çok az kullandım)
- 3 yemek kaşığı dolusu mısır nişastası
- 3 su bardağı un (200 ml lik küçük tipli su bardağı)
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 vanilya
- 250 tereyağı
- Üzeri için pudra şekeri
İÇ HARCI
- 1 buçuk su bardağı Antep fıstığı (çekilmiş halde)
- 1 su bardağı pudra şekeri
- Gerekirse 1 yada 2 yemek kaşığı su
- Su haricinde malzeme hamur gibi karıştırılarak fıstığın ıslaklık derecesine göre eğer birbirine yapışmıyorsa su eklenebilir.Yalnız kesinlikle ele yapışan cıvık bir hamur görünümünde olmasın.
YAPILIŞI
- Hamur malzemeleri karıştırılarak ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
- İç malzemesi karıştırılarak 30 parçaya ayrılır.
- Hamur 30 tane beze halinde yuvarlanır.
- Hamuru içli köfte gibi ama o kadar ince olmayacak şekilde açılarak içine harcı konur.
- (hem fotoğraf çekip hemde hamuru tutunca doğal olarak titriyor)
- İçine harcını koyduktan sonra yavaşça kapatılarak içli köfte şekline getirilir.
- Yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak dizilir.
- Önceden ısınmış 180-200 derecelik fırında yaklaşık 15- 20 dakika pişirilir.(derece ve pișirme süresi fırına göre değişebilir )
- Kurabiyeler beyazken pembeleşmeden alınır.
- Soğuyana kadar el sürülmez.
- Soğuyunca pudra şekerine bulanır.
canım ellerıne saglık..goruntude super emınım lezzzetıde oyledır
YanıtlaSilLezzeti de oyleydi :) tesekkurler...
Sil