MALZEMELER
- 4 yumurta (oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı şeker (eğer yoğun tatlı seviyorsanız 2 yemek kaşığı daha ekleyebilirsiniz.Ben hafif seviyorum)
- 1 limon suyu ve rendesi
- 1 paket krema (200 ml)
- 1 paket kabartmatozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı un
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Üzeri için pudra şekeri
YAPILIŞI
- Yumurtaların sarıları ve beyazları itinayla birbirine karıştırmadan ayrı ayrı cam kaplara konulur.
- Beyazının üzerine bir fiske tuz atarak mikserle kar haline gelene kadar çırpılır.
- Yumurta sarılarıyla şeker açık sarı olana kadar çırpılır.
- Tahta bir kaşıkla yumurtanın akı ve sarısı birbirine karıştırılır.(çok yavaş köpüğünü öldürmeden)
- Ayrı bir yerde sıvı yağ,vanilya,krema,limon suyu ve limon kabuğu rendesi mikserle çırpılır.
- Yavaş yavaş köpük olmuş yumurtaya eklenerek düşük dereceli mikserle karıştırılır.
- Un ve kabartmatozunu eleyerek eklenir.
- Malzeme karışana kadar çok az karıştırılır.
- Fırın 160 derecede ısıtılır.
- Kelepçeli kalıp veya onun gibi derin bir kap alınır.(ben 23 cm lik pasta tepsimi kullandım)
- Kalıp yağlanarak içine bir tutam unu her tarafına serpilir.
- Tepsiyi ters çevirerek fazla olan un varsa çırpılarak dökülür.
- Önceden ısınmış fırında yaklaşık bir saat pişirilir.
- 45 dakikadan sonra bıçak yardımıyla bakılarak piştiyse fırından alınır.
cok geçmiş olsun...ellerınıze saglık..nefıs gorunuyor
YanıtlaSilCok tesekkur ederim Pinar.sevgiler...
Sil