MALZEMELER
KEK İÇİN
- 3 yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker (iri tipli çay bardağı yani yarım su bardağından biraz çok)
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 çay bardağı un (iri tipli)
- 1 vanilya
- 1 kabartma tozu
- 100 gr krema (yarım paket)
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı süt
AYRICA
- 2 poşet yani bir kutu kakaolu krem şanti (1 su bardağı sütle çırpılacak)
- 2 paket bitter çikolata (80 + 80 gr )
- Arzu edilirse fındık kırığı (üzeri için)
- 1 kase kadar vişne,ahududu veya böğürtlen sosu yada reçeli (ben böğürtlen sosu kullandım)
YAPILIŞI
- Yumurtalar ve şeker mikserle köpük olup kabarana kadar çırpılır.
- İçine krema,vanilya,süt ve zeytinyağı eklenerek çırpılır.
- Kalan kuru malzemeler elenerek eklenir.(elenirse dokusu daha güzel olur)
- Fırın 170 derecede ısıtılır.
- İçine yağlı kağıt serilmiş yada yağlanmış baton kalıba hamur dökülür.
- Yaklaşık 40-45 dakika pişirilir.
- Krem şanti çırpılarak dolaba konulur.
- Fırından çıkıp soğumuş olan kekin üst tarafı kaşıkla bir parmak derinliğinde oyulur.
- Oyulan kısıma arzu ettiğiniz meyve reçeli yada koyuca sosu yayılır.
- Çukur kısmını doldurduktan sonra kekin içinden çıkan kırıntıları ovalayarak üzerine kapatılır.
- El ile hafif bastırıp kırıntıları iyice yapıştırılır.
- Krem şantiyle yavaş yavaş her yeri sıvanır.(hızlı yapılırsa kek kırıntıları şantiye karışır)
- Çikolatalar küçük koparılıp cam bir kaseye konarak benmarı usulü eritilir.(içine su kaçırmadan)
- Pürüzsüz olunca yavaşça üzerine akıtılır.
- Ben sanırım acele ederek şekilsiz akıtınca ayıbımı fındıkla örttüm ;) ( Sırrımı da dedim)
- Arzu edilen şekilde üzeri süslenerek dolapta bir gece bekletilir.(yada en az 4-5 saat)
- Afiyet olsun...
Çikolatayı sevmeyen var mıdır acaba? Çok emek vermişsiniz ama sonuç mükemmel olmuş. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilBencede yoktur :) Yorumunuz icin cok tesekkur ederim İlhan bey.
SilBu pastayı da çok sevdim ellerine sağlık sevgiler
YanıtlaSilBir gun denersiniz belki :) Yorum icin cok tesekkurler,sevgiler...
Sil