MALZEMELER (kullanılan kalıbın büyüklüğüne göre değişebilen 18-20 tane pastacık için)
PANDİSPANYA
- 4 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker (200 ml lik küçük tipli su bardağı)
- 1 su bardağı un
- 1 kabartma tozu
- 1 vanilya
- Yarım su bardağı mısır nişastası
KREMASI İÇİN
- Yarım litre süt
- 3 yemek kaşığı un
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket labne (200 gr)
- 1 yumurta sarısı
- 1 vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
AYRICA
- 1 kase Böğürtlen meyveli sos (koyu kıvamlı)Yada arzu edilen meyveyle
- 1 poşet krem şanti (1 küçük çay bardağı soğuk sütle)
- 1 su bardağı kabuksuz kavrulmuş fındık
YAPILIŞI
- Yumurtalar ve şeker bir çimdik tuz atılarak on dakika kadar mikserle çırpılır.
- Üzerine elenmiş kuru malzemeler eklenerek karışana kadar düşük devirde çırpılır.
- Fırın önceden 170 derecede ısıtılır.
- Kare fırın kabına yağlı kaşıt serilir.(ben 26 cm lik kare borcam kullandım)
- Sıcak fırına konularak yaklaşık 45 dakika pişirilir.
- Fırından alınan pandispanya soğumaya bırakılır.
- Süt,şeker,yumurta sarısı ve un tencereye konulup karıştırılarak pişirilir.
- Koyulaşınca ocaktan alınıp soğutulur.
- İçine labne,tereyağı ve vanilya eklenerek 4-5 dakika kadar çırpılır.
- Krem şantiyi köpürterek dolaba soğuması için konulur.(koyu olacak)
- Fındık iri bir şekilde ya doğranır yada iri rende (makinası)n geçirilir.
- Tamamen soğumuş olan pandispanya bisküvi kalıbıyla kesilerek çıkarılır.(kalıp yoksa arzuya göre çay bardağı yada su bardağıyla da olabilir)
- Bisküvi kalıbım yaklaşık 5 cm
- Kalan parçaların ziyan olamaması kalıp sık yerleştirilir.
- Çıkarılan yuvarlak parçanın arası kesilir.
- Koyu kıvamlı soğuk kremadan arasına sürülerek kapatılır.kaşık yardımıyla ince bir şekilde etrafına da sürülür ki fındık yapışsın.
- Tepsiye yayılmış fındık kırığının içinde yan yatırarak teker gibi sürüp bolca fındığa bulanır.
- Tepsiye dizilir.
- Krem sıkacağıyla kenarına soğuk krem şantiden sıkılıp bariyer yapılır.(üzerinde sosun durabilmesi için)
- Soğuk soslardan birer yemek kaşığı konulur.(etrafına bulaştırmadan)
- Pasta servis kabının üzerini bir kapak yada fanusla kapatarak bir gece bekletip servis yapılır.
- Afiyet olsun...
- Bu güzel el emeği olan pastayı aynı gün bana yapıp getirme nezaketinde bulunan sevgili arkadaşım İlknur'a tekrar teşekkür ederim.
- Ayrıca sevimli çiçekli tabak için fadime ablacığıma teşekkür ederim.
Hülyacım pastacıkların şahane!!!
YanıtlaSilEllerine sağlık.
Cok tesekkur ederim canim.Sevgiler...
Silellerine sağlık... sunum şık olmuş
YanıtlaSilCok tesekkur ederim fincan teyze.
Sil