MALZEMELER
- 1 kutu yoğunlaştırılmış süt (moloko veya süt reçeli)350 gr oluyor.
- 1 paket krema (200 ml )
- 2-3 tane limonun suyu (200 ml lik 1 su bardağı.Eğer eksik kalırsa sütle tamamlanabilir.)
- 2 limonun kabuğu ( ince rendelenmiş halde)
YAPILIŞI
- Süt reçeli derin cam bir kaba konulur.
- Üzerine(soğuk) krema eklenerek mikserle önce düşük devirde 2-3 dakika sonra yüksek devirde çırpılır.
- Krem şanti gibi olunca olmuştur.
- İçine limon kabuğu ve rendesi eklenerek karıştırılır.
- Bütün malzeme iyice karışması lazım.
- Cam yada paslanmaz çelik olan bir kaba koyarak ağzı streçle kapatılır.
- Buzluğa koyarak 2 saate bir açıp iyice karıştırıp geri ağzı kapatılır.
- Bu şekilde yaklaşık 8-9 saat buzlukta kalır.
- Dondurmamız hazırr...
- Ben üzerinde çikolata sosu ve Antep fıstığı kullandım.
- Tatlı ekşiyi yada limonu seviyorsanız marketlerdeki sütlü buzlu yiyecek diye not düşerek satılan ürünlerden bin kat daha kaliteli dondurmayı denemenizi tavsiye ederim.
- Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder