MALZEMELER (10 bardak)
- 1 litre süt
- Yarım su bardağı un (200 ml lik su bardağı)
- Yarım su bardağı mısır nişastası
- 1 su bardağı șeker (çok tatlı sevmeyenler bir parmak eksikte koyabilir )
- 1 vanilya
- 2 yemek kaşığı kadar tereyağı (yaklaşık 80-100 gr)
- 1 paket krema (200 gr)
- 1 poşet krem şanti
AYRICA
- 1 paket yulaflı bisküvi (veya bebe)
- Çilek,muz
YAPILIŞI
- Süt,nişasta,un,șeker tencere konularak muhallebi gibi koyulaşana kadar pişirilir.
- Ocaktan alıp içine tereyağı ve vanilya atılır.
- Ilıyınca mikserlenir.
- Buzdolabına koyup buz gibi olana kadar soğutulur. (püf noktası)
- Dolaptan alarak içine bir poşet krem şanti (toz şeklinde) ve krema konularak mikserlenir.
- Bisküvi robotta çekilir.
- Bardakların içine birer kaşık muhallebi konulur.
- Yarıya kesilmiş çilekler bardakların kenarlarına dizilir.
- Üzerine 1-2 kaşık daha muhallebi koyduktan sonra önce bisküvi kırıntısından 1-2 kaşık sonra muz dilimleri konulur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder