MALZEMELER (yaklaşık 8 porsiyon )
İÇ HARÇ
- 750 gr dana biftek
- 1 orta boy kuru soğan
- 4-5 diş sarımsak
- 2 adet yeşil biber
- 2 kırmızı kapya biber
- 250 gr mantar
- 100 gr tereyağı
BEŞAMEL SOS
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 1 buçuk su bardağı süt (300 ml süt)
- Muskat
KREP
- 2 yumurta
- 1 su bardağı su (200 ml)
- 1 su bardağı süt
- 1 buçuk su bardağı un
- Tuz
- Üzerine koymak için iyi cins kaşar peyniri
YAPILIŞI
- Biftekleri ince uzun jülyen tarzı doğranır.
- Geniş ve yayvan bir tavaya tereyağı konulup eritilir.
- İçine doğranmış etler konularak harlı ateşte ara sıra karıştırarak kavrulur.
- Yarım halka doğranan soğanlar eklenerek kavrulur.
- Sarımsaklar ince doğranıp eklenir.
- Biberler jülyen doğranıp eklenir.
- Mantar ince doğranarak ayrı bir yerde suyunu çekene kadar pişirilip suyunu çekince kavrulmuş olan malzemelerin üzerine eklenir.
- Üzerine taze çekilmiş karabiber ve tuzunu ayarlayıp ocak kapatılır.
- Beşamel sos için muskat hariç diğer malzemeler tencereye konularak telle karıştırarak koyulaşana kadar pişirilir.
- Ocağı kapatmadan önce tuz ve bıcakla kazınarak 2-3 çentik muskat cevizi atılıp karıştırılır.
- Beşamel sosu ocaktan alarak tenceredeki sebzeli etin içine döküp karıştırılır.
- Krep için malzemeler karıştırıp pürüzsüz yapılır.
- Kek hamurunun biraz daha akıcı hali olmalı( eğer değilse azcık su eklemesi yapılabilir.)
- Krep tavası ısıtılır.
- Fındık kadar tereyağı atarak peçete yardımıyla tavaya basarak sürüp yağlanır(krepin püf noktası)
- 1 kepçe hamur döker dökmez tavayı yayıp her tarafına ince bir şekilde yayılır.
- Pişince spatulayla çevirip diğer yüzeyi pişirilir.
- Pişen kreplerin içine bolca harç koyarak sarılır.(krepli noktalı kısmı dışa getirilir)
- Yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.
- Servis yapmadan önce üzerine bolca kaşar rendesi konularak fırınlanır.(yada kalın bir dilimde konulabilir)
- Kaşarlar eriyip hafif kızarmaya başlayınca hemen soğutmadan servis yapılır.
- Arzuya göre krepteki sebzeler değişebilir.(kabak,patlıcan gibi)
- Kaşar koyma aşamasına göre hazırlayıp buzlukta daha sonra kullanmak için kalabiliyor.
- Afiyet olsun...
Mımmmm Nefis görünüyor,çok şık çok lezzetli olmuş..ellerinize sağlık..
YanıtlaSilCok tesekkur ederim sagolun :)
Sil