MALZEMELER
- Kişi sayısına göre kuzu eti (sırt,bel veya incik)
- 7-8 diş sarımsak
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı elma sirkesi
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Kekik
- Değirmenden çekilmiş karabiber
- Arzu ederseniz kırmızı biber
- Yarım çay bardağı sıcak su
SOS
- 1 su bardağı etsuyu
- 1 dolu tatlı kaşığı mısır nişastası
- 1 orta boy soğanın suyu (rendeleyip suyu sıkılarak alınabilir)
- 1 çay kaşığı pulbiber
YAPILIŞI
- Soyulmuş sarımsaklar bıçakla hafif delikler açılmış etin bir-iki yerine yerleştirilir.
- Zeytinyağı,sirke ve baharat karıştırıp etin her yerine sürülür. (tuz konulmaz)
- Kabın ağzını kapatarak dolapta dinlendirilir.
- Fırın kabının tabanına oda sıcaklığındaki tereyağı sürülür.
- Etler tuzlanarak tepsiye dizilir.
- Tabanına yarım çay bardağı sıcak su konulur.
- Fırın kabının ağzına önce yağlı kağıt sonrada hava almayacak şekilde folyoyla sarılıp kapatılır.(yağlı kağıt ısıyı geri içeri hapsederek güveç etkisi yapar)
- 200 derecelik fırında iki buçuk saat pişirilir.
- Etin ağzı açılarak yarım saatte üzeri kızarması için pişirilir.
- Fırını kapatarak sos malzemelerini küçük bir tavaya koyup kıvam alana kadar karıştırarak pişirilir.
- Et servis tabağına konulunca üzerine sos gezdirilerek sıcak servis yapılır.
- Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder