MALZEMELER
Pandispanya için
- 4 yumurta
- 1 su bardağı şeker (küçük tip 200 ml)
- Yarım su bardağı mısır nişastası
- 1 su bardağı un
- 1 vanilya
- 1 kabartmatozu
- 1 çimdik tuz
Diğer malzemeler
- Dışı için bir kutu yani iki poşet kakaolu krem şanti (250 ml lik büyük su bardağı soğuk sütle çırpılacak)
- İçi için bir kutu sade pasta kreması (ben hazır pasta krema kullandım ama siz isterseniz arzu ettiğiniz bir krema kullanabilirsiniz) Kremanın üzerindeki belirtilen ölçüde sütle çırpılır.
- 2-3 tane muz(arası için)
- Süslemek için çikolata draje (ben minik albeni drajeleri kullandım 3 paket)
YAPILIŞI
- Yumurtaların üzerine tuz ve şekeri konularak mikserle on dakika kadar köpük olana kadar çırpılır.
- Diğer malzemeler eklenerek düşük devirde 1-2 dakika çırpılır.
- Alt tarafına yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıbın kenarları yağlanarak pandispanya hamuru dökülür.
- Önceden ısınmış 160 derecelik fırında 55-60 dakika pişirilir.
- Krem şanti çırpılıp dolaba en az 40-50 dakika soğuması için konulur.
- Pasta kreması ölçüsüne göre hazırlanarak dolaba konulur.
- Fırının kapağını hiç açmadan 50 dakika dolduktan sonra bıçakla bakarak pandispanya çıkarılır.
- Soğumuş olan pandispanya ip yada bıçak yardımıyla iki yada üç kata kesilebilir.
- Ben iki kat yaptım.
- Arasına pasta kreması yayılıp üzerine muz dilimleri konulur.
- Arzuya göre iri cevizler veya damla çikolata konulabilir.
- İkinci katı koyunca el ile hafif bastırarak yapışması sağlanır.
- Üzerine kakaolu krem şantinin yarısı sürülür.
Nefis görünüyor ellerinize sağlık.
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim İlhan bey.
SilBöyle güzel pastaları görünce çok imreniyorum. Ellerinize sağlık...
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim.
Sil