MALZEMELER (12 ADET MİDYE İÇİN)
- 2 li yapışık şekilde olan üç tane milföy (yani kare olarak 6)
- 50 gr erimiş soğumuş tereyağı
- 100 gr labne
- 3-4 yemek kaşığı doğranmış reçel (çok akıcı bir reçel olursa pişerken akıp yanabilir)
- Üzeri için pudra şekeri
YAPILIŞI
- Milföyler buzluktan çıkarıp beş dakika kadar oda sıcaklığında bekletilir.
- Merdane yardımıyla ikili milföy yapışık şekilde koparmadan biraz yukarı biraz yana doğu iki katı olana kadar açılır.(çok incelmesin)
- Üç milföyde aynı şekilde açılır.
- Aralara ve en üste erimiş soğuk tereyağı sürülür.
- Uzunlamasına koca bir rulo yapılır.
- Bir tepsiye alarak üzerine streçle kapatıp yarım saat kadar buzdolabında dinlendirilir.
- Buzdolabından alınan rulo milföy aralıklı şekilde 12 tane dilim kesilir.
- Kesilen rulolar yatırılarak yavaşça el ile bastırılarak merdaneyle çay tabağı büyüklüğünde açılır.
- Açılan milföylerin orta kısmı parmakla hafif dışa yitip katların açılması sağlanır.
- Soğumuş milföy midyelerin üzerine bolca pudra şekeri serperek servis yapılır.
- Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder