MALZEMELER
Patates bölümü için
- 4-5 tane orta boy haşlanmış patates
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet taze nane
- Yarım demet dereotu
- 4-5 dal taze soğan
- Yarım limon suyu
- Zeytinyağı
- Tuz,kara biber
Havuç bölüm için
- 4-5 tane orta boy havuç
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
Diğer malzemeler
- 1 kase süzme yoğurt
- 2-3 yemek kaşığı mayonez
- 2 diş sarımsak
- 5-6 tane kornişon turşu
- Mısır (süslemek için)
YAPILIŞI
- Patatesler haşlanarak ılıyınca diğer malzemeler eklenip dikdörtgen yada kare bir tepsiye el ile iyice sıkıştırarak basılır.
- Havuç iri rendelenip geniş bir tava yağlanarak ağzı açık harlı ateşte hafif bir öldürülür.
- Tepsideki patatesin üzerine yayarak el ile hafif sıkıştırılır.
- Mayonez ve sarımsaklı yoğurt pürüzsüz hale getirilir.
- Tepsideki salatanın üzerine dökülerek yayılır.
- Bıçakla kare olacak şekilde hafif çizerek yerleri belirlenip doğranmış kornişon ve mısırlarla süslenir.
- İsterseniz benim yaptığım gibi kare salataları içi dereotu doğranmış servis tabağına alınarak konulabilir.
- Ben genelde bu salatayı akşamdan yapıyorum lezzeti daha da bir güzel oluyor.
- Hemde son dakika stresi yapmıyor.
- Tavsiye ederim.
- Afiyet olsun...
Harika görünüyor, hem de sağlıklı, ilk fırsatta yapacağım.
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim Deniz hanımcım. Umarım memnun kalırsınız. Sevgiler...
SilÇok güzel görünüyor. Ellerinize sağlık... Sunum muhteşem ;)
YanıtlaSilBeğenmiş olmanıza çok sevindim sağolun varolun 😊
Sil