MALZEMELER (16-17 tane)
- 1 paket yulaflı bisküvi
- 1 kase fındık
- 75 gr tereyağı
- 400 gr labne
- 100 gr krema
- 2 yumurta
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 çay kaşığı dolusu limon kabuğu rendesi
- Yarım su bardağı şeker
Üzeri
- 500 gr frambuaz
- 1 su bardağı su
- Yarım su bardağı şeker (veya arzuya göre)
- 1 yemek kaşığı silme mısır nişastası
YAPILIŞI
- Bisküvi robottan çekilip içine eritilmiş tereyağı konulur.
- İçine iri çekilmiş fındık eklenerek karıştırılır.
- Cupcake kağıtlarının içine paylaştırarak kaşık yardımıyla sıkılaştılır. (yoksa pişerken birbirine karışır)
- Yumurta ve şeker çırpılır.
- Suyu süzülmüş labne ve krema ayrı bir kapta mikserle çırpılıp yumurtaya eklenir.
- Limon kabuğu ve nişasta eklenerek karıştırılır.
- Cupcake kaplarına paylaştırılır.
- Önceden ısınmış 170 derecelik fırına konulur.
- Ayrıyeten cam kaselere kaynar su koyarak fırına yerleştirilir.
- Pişerken çatlamaması için.
- Yarım saat piştikten sonra fırını kapatıp içinde soğuması beklenir.
- Frambuaz tencereye şekerle birlikte konularak ocağa konur.
- Ayrı bir tavada nişastayla su kaynatılıp kaynamakta olan frambuaza eklenir.
- Bir iki taşım kaynayınca alınarak ılıması beklenir.
- Soğumuş cupcakelerin üzerilerine paylaştırılır.
- Erimiş çikolatayı buzdolabı poşetiyle yağlı kağıdın üzerine kalp şeklinde akıtarak soğutup üzerine süs yapılabilir.
- Veya frambuazla bütün şeklinde konularak kaynattığımız meyve sosu dökülebilir.
- Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder