MALZEMELER (10 TANE İÇİN)
- Bir paket sade pötibör bisküvi (sanırım 200 gr oluyor)
- 200 gr sütlü yada bitter çikolata
- 200 gr krema
- Ben bir kase Antep fıstığı ekledim.
YAPILIŞI
- Tavaya kremayı koyup ısınınca kaynamadan ocaktan alarak içine kırılmış çikolata eklenerek karıştırılır.
- Çikolata tam eriyip pürüzsüz olunca içine iri parçalar halinde bisküvi atılır.
- Karıştırıp tek tek silikon kalıplara paylaştırılır.
- Kalıpların üzerine buzdolabı poşeti yayarak el ile iyice bastırıp delik kalmayarak sıkılaştırılır.
- Kapalı bir saklama kabına koyarak buzlukta 2 saat bekletilir.
- Servis yapılacağı zaman silikon kalıptan çıkarıp arzuya göre üzerine çikolata akıtılıp çilek vb.malzemelerle süslenir.
- Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder