MALZEMELER
- 250 gr kadar taze fasulye
- 1 tabak dolusu kornişon turşu ( yaklaşık 10-12 tane)
YOĞURT SOSU
- 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 3 yemek kaşığı normal yoğurt( susuz)
- 2 yemek kaşığı mayonez
- 2-3 diş sarımsak
- 1 tutam dereotu
- Tuz
YAPILIŞI
- Fasulyeler ince ince jülyen doğranır.
- Kaynar tuzlu suya atılarak yumuşayana kadar haşlanır.
- Süzülerek soğutulur.
- Kornişon turşular aynı fasulye iriliğinde doğranır.
- Fasulye ve turşu karıştırılarak servis tabağına alınır.
- Sarımsak tuzla yumuşak dövülür.
- Dereotu ince kıyılır.
- Yoğurt sosunun bütün malzemeleri pürüzsüz olana kadar karıştırılır.
- Servis tabağındaki fasulyenin üzerine yayılır.
- Beş çayında veya yemekte arzuya göre servis yapılır.
- Afiyet olsun...
Hulya Abla saglikli ve pratik bir tarif. Cok da lezzetli gorunuyor. Ben de deneyecegim. Ellerine saglik :)
YanıtlaSilTeşekkürler Selcen...İnan bende bu salatayı yaparken her hafif tarifte olduğu gibi sen geldin aklıma...Tam Selcenlik diye ;)))
Sil