MALZEMELER
- 14-15 tane kadar kurutulmuş domates ( miktarı arzuya göre ayarlanır)
- 5-6 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Yarım çay bardağı elma sirkesi
- 1 çay bardağı sızma zeytinyağı
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay bardağı hafif iri çekilmiş ceviz ( miktarı azaltılıp çoğaltılabilir)
- Tuz arzuya göre pul biber
YAPILIŞI
- Domateslerin üzerine sıcak su koyarak yumuşayana kadar haşlanır.
- Süzülerek soğutulur.
- Parçalayıcı robota koyarak ince doğranır.
- Sarımsak tuzla yumuşacık olana kadar dövülür.
- Kalan bütün malzemeler karıştırılarak tabağın ağzı streçle kapatılıp buzdolabında bir kaç saat veya akşamdan dinlendirilir.
- Afiyet olsun...
- NOT ; Ayrıca domates kurularını zahmet ederek Türkiye'den bana hediye getiren Nural Hanıma çok teşekkür ederim...
ÇEMENE BAYILIRIM ,KURU DOMATESEDE BAYILIRIM AMA BİZ DAHA FARKLI YAPARIZ ,ELLERİNE SAĞLIK..
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim...Zaten bu tarif tamamen doğaçlama gelişti.Çemen benzeri bişey oldu ama çemen değil tabi...Kuru domates aşkımdan neyi neye katıp napacağımı bilemiyorum ;)))
SilNural hanım da size teşekkür ediyormuş:)kendisi nete zaman ayıramadığı için benim üyeliğimden cevap veriyormuş ama en kısa zamanda bilgisayarını açıp sayfanıza üye olacakmış:)
YanıtlaSilKızı
Bence de bu tarif süper olmuş yarınki misafirlerime denemeyi düşünüyorum bakalım benimki nasıl olacak?
Sevgiler Nural hanıma da kızına da...
YanıtlaSilBen hızımı alamayarak çocukların ısrarı üzerine tekrarını yapıp koydum bile dolaba... ;)))