MALZEMELER
- 600-700 gr kadar kemiksiz tavuk eti ( aslında göğüs eti kullanılsa da ben kemiksiz ızgara tava kullandım)
- Yarım çay bardağı soya sosu
- Kara biber,köri,pul biber,kekik( Soya sosunda tuz olduğu için tuz kullanılmıyor)
- 1-2 kaşık sıvıyağ
YAPILIŞI
- Tavuk eti ince uzun dilimler halinde kesilir.
- Baharatlar ve soya sosu ayrı bir yerde karıştırarak hepsi birlikte tavukla karıştırılır.
- Tabağın ağzını streç filimle kapatarak en az 2-3 saat buzdolabında bekletilir.
- Yanmaz tava iyice ısındıktan sonra yağı eklenir.
- Tavuklar tek seferde tavaya atılarak harlı ateşte ara sıra karıştırarak ağzı açık kavrulur.
- Hafif renk alınca ocaktan alınarak sıcak servis yapılır.
- Yanında bol yeşil salata tavsiye edilir.
- Afiyet olsuuuuuun...
soya sosunu ben de tavuğa çok yakıştırırım, ellerine sağlık!
YanıtlaSilTeşekkürler evet çok yakışıyor...
Sil