MALZEMELER
- 2-3 tane orta boy kabak
- 2-3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 kase kadar süzme yoğurt
- 2-3 kaşık normal yoğurt ( çok sulu olmasın)
- 2 yemek kaşığı tahin ( karıştırarak alınır ki yağlı kısmı gelmesin diye)
- 3 dal yeşil nane
- 1 tutam dere otu
- 1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz
- 1 yemek kaşığı mayonez
YAPILIŞI
- Kabak iri rendeden rendelenir.
- Geniş bir tavaya 1 kaşık zeytinyağı konularak birlikte orta harlı ateşte suyunu çekene kadar kavrulur.( tamamen susuz olsun ki salata sulanmasın)
- Bir kenara alarak soğutulur.
- Sarımsak tuzla birlikte yumuşacık dövülür.
- Yeşillik incecik kıyılır.
- Yoğurt pürüzsüz olana kadar çırpılır.
- Bütün malzemeler karıştırılır.
- Salatamız hazır...
lezzetine şüphem yok ve sunum şahane :)
YanıtlaSilTeşekkürler İlknur...
Silharika bir lezzet denedim çok beğendim elinize sağlık.
YanıtlaSilBeğenmenize sevindim.Yorum için çok teşekkürler...
Sil