5 Haziran 2012 Salı

Kabakii

    Kabak hem çok hafif hemde bir çok tarifte yer alabiliyor...Biraz da kabak salatasının Hülyacası olsun diyerek tarifimi paylaşıyorum...



MALZEMELER


  1. 2-3 tane orta boy kabak
  2. 2-3 diş sarımsak
  3. 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  4. 1 kase kadar süzme yoğurt
  5. 2-3 kaşık normal yoğurt ( çok sulu olmasın)
  6. 2 yemek kaşığı tahin ( karıştırarak alınır ki yağlı kısmı gelmesin diye)
  7. 3 dal yeşil nane
  8. 1 tutam dere otu
  9. 1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz
  10. 1 yemek kaşığı mayonez
YAPILIŞI

  • Kabak iri rendeden rendelenir.
  • Geniş bir tavaya 1 kaşık zeytinyağı konularak birlikte orta harlı ateşte suyunu çekene kadar kavrulur.( tamamen susuz olsun ki salata sulanmasın)
  • Bir kenara alarak soğutulur.
  • Sarımsak tuzla birlikte yumuşacık dövülür.
  • Yeşillik incecik kıyılır.
  • Yoğurt pürüzsüz olana kadar çırpılır.
  • Bütün malzemeler karıştırılır.
  • Salatamız hazır...


4 yorum:

  1. lezzetine şüphem yok ve sunum şahane :)

    YanıtlaSil
  2. harika bir lezzet denedim çok beğendim elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmenize sevindim.Yorum için çok teşekkürler...

      Sil