MALZEMELER
- Yarım kilo taze mantar
- 1 demet dereotu
- 5-6 yaprak marul veya kıvırcık
- 1 çay bardağı konserve mısır
- Limonsuyu
- Sızma zeytinyağı
- Tuz
YAPILIŞI
- Mantar temizlenerek doğranır.
- Suyunu salıp çekene kadar haşlanır yada benim yaptığım gibi buhar makinesinde haşlanır.
- Soğutulur.
- Yeşillikler yıkanıp iyice kurutulur.( kuru olması çok önemli)
- İncecik kıyılarak eklenir.
- Mısır yıkanıp süzüldükten sonra salataya eklenir.
- Limon ,tuz ve zeytinyağı kapalı bir kapta karıştırılarak yerken üzerine gezdirilir.
- Ben tavuk yemeğinin yanında servis yaptım.Neyle servis yapacağınızın taktiri size kalmış...
- Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder