MALZEMELER ( 20 börek için)
- 20 tane baklava yufkası
- 125 gr tereyağı ( aralarına sürmek için)
- 300 gr kıyma
- 2-3 tane soğan
- 3 yemek kaşığı kuş üzümü
- 3 yemek kaşığı dolmalık fıstık
- 2-3 kaşık tereyağı veya sıvı yağ
- Kıyılmış maydanoz ( isterseniz)
- Tuz ve karabiber
- Üzeri için yumurta sarısı
YAPILIŞI
- Kıyma suyuna salıp çekene kadar kavrulur.
- İnce doğranmış soğan ve yağ eklenerek kavrulur.
- Ayrı bir yerde fıstıklar tavada renk alıncaya kadar kavrulur.
- Kuş üzümleri ılık suya ıslatılarak 5-10 dakika bekletilir.
- Kavrulmuş soğanların üzerine tuz biber eklenerek ocak kapatılır.
- Maydanoz,fıstık ve kuş üzümü eklenir.
- Yufkalar paketinden çıkarılır.
- Böreği hazırlayana kadar kurumaması için üzerine bez örtülür.
- Yufkanın biri serilerek üzerine erimiş tereyağı sürülür.
- İkinci yufka serilir.( ikinciye yağ sürülmez)
- Boyuna uzunlamasına ikiye kesilir.
- Hazırlanan iç harçtan baş tarafına konulur.
- İki yanı katlanarak kalın sigara böreği gibi sarılır.
- Uç kısmına yağ sürerek iyice yapıştırılır.
- Yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirilir.
- Arasına sürülen yağın kalanına yumurta sarısı katılarak üzerilerine sürülür.
- Önceden ısınmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
- Sıcak servis yapılır.
- Çay ile birlikte çıtır çıtır yenir...
- Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder