20 Haziran 2012 Çarşamba

Baklava Yufkası Böreği

  Bir kaç zamandır buzlukta sakladığım baklavalık yufkayı böreğe dönüştürme işlemim başarıyla sonuçlandı...Doğaçlama hazırladığım kıymalı iç harcım daha sonra okuduğuma göre Karaköy böreği iç harcıyla aynıymış...Karaköy böreği yemediğim için aaa aynıydı diyemeyeceğim ;) ...Çıtır çıtır ve çok lezzetli olduğuna şüpheniz olmasın...Kesinlikle deneyin ve görün...

MALZEMELER ( 20 börek için)



  1. 20 tane baklava yufkası
  2. 125 gr tereyağı ( aralarına sürmek için)
  3. 300 gr kıyma
  4. 2-3 tane soğan
  5. 3 yemek kaşığı kuş üzümü
  6. 3 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  7. 2-3 kaşık tereyağı veya sıvı yağ
  8. Kıyılmış maydanoz ( isterseniz)
  9. Tuz ve karabiber
  10. Üzeri için yumurta sarısı
YAPILIŞI

  • Kıyma suyuna salıp çekene kadar kavrulur.
  • İnce doğranmış soğan ve yağ eklenerek kavrulur.
  • Ayrı bir yerde fıstıklar tavada renk alıncaya kadar kavrulur.
  • Kuş üzümleri ılık suya ıslatılarak 5-10 dakika bekletilir.
  • Kavrulmuş soğanların üzerine tuz biber eklenerek ocak kapatılır.
  • Maydanoz,fıstık ve kuş üzümü eklenir.
  • Yufkalar paketinden çıkarılır.
  • Böreği hazırlayana kadar kurumaması için üzerine bez örtülür.
  • Yufkanın biri serilerek üzerine erimiş tereyağı sürülür.
  • İkinci yufka serilir.( ikinciye yağ sürülmez)
  • Boyuna uzunlamasına ikiye kesilir.
  • Hazırlanan iç harçtan baş tarafına konulur.
  • İki yanı katlanarak kalın sigara böreği gibi sarılır.
  • Uç kısmına yağ sürerek iyice yapıştırılır.
  • Yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirilir.
  • Arasına sürülen yağın kalanına yumurta sarısı katılarak üzerilerine sürülür.
  • Önceden ısınmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
  • Sıcak servis yapılır.
  • Çay ile birlikte çıtır çıtır yenir...
  • Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder