MALZEMELER
- 20 yaprak baklava yufkası ( yaklaşık 400 gr)
- 250 gr tereyağı
- 1 kase iri çekilmiş ceviz
- 1 kase iri çekilmiş fındık
ŞERBET İÇİN
- 4 su bardağı toz şeker
- 4 su bardağı su
- Yarım limon suyu
YAPILIŞI
- Yanmaz tava ocağa konularak içine ceviz ve fındık pembeleşene kadar kavrulur.( tatlımın püf noktası ve lezzeti kavrulmaktan geliyor)
- Kenara soğumaya bırakılır.
- Yufka paketinden çıkarılarak bir tanesi yayılır.
- Kalanın üzeri kurumasın diye örtülür.( çabuk kuruyor)
- Tavada eritilmiş soğumuş tere yağından kaşıkla gezdirilir.( tere yağının yarısı, diğer yarısı üzeri için)
- Elinle yağı yayılır.
- Bir avuç kadar kavrulmuş ceviz serpilir.
- İkinci yufka yayılır.
- Üzerine çok hafif yağ serpiştirilir.
- Oklavayı koyarak sıkıca sarılır.
- Sardıktan sonra elinle yavaşça büzülür.
- Oklavayı yavaşça büzmelerini bozmadan çıkarılır.
- Bu şekilde iki iki sarılarak yufka tamamlanır.
- Kalan tere yağını ocağa koyarak rengi hafif dönene kadar eritilir.
- Üzerimdeki köpükler alınır.( köpük kalırsa piştikten sonra kararabilir)
- Baklavaların üzerine kaşıkla yavaşça gezdirilir.
- Önceden ısınmış 200 derecelik fırında nar gibi olana kadar kızartılır.
- Şeker ve su tencereye konularak kaynatılır.
- Kaynayınca limon dökülür.
- Yaklaşık 15-20 dakika kaynayınca kaşıkla bakılarak ( eğer kesik ve kalın akıyorsa) ocaktan alınır.
- El yakmayacak sıcaklığa gelince soğumuş olan baklavanın üzerine gezdirilir.
- Eğer şerbeti fazlaysa 10 dakika bekledikten sonra şerbeti hafif süzülerek kaşıkla alınabilir.( ben öyle yapıyorum)
- Üzerine Antep fıstığı ve yanında kesme dondurma servis yapılabilir.
- Afiyet olsuuuun...
çok pratik ve nefis görünüyor ellerinize saglık
YanıtlaSilTeşekkürler Ebru...Gerçekten hem pratik,hemde elde açma kadar lezzetli.Mutlaka denenmesi gerek diye düşündüğüm tariflerden.Tavsiye edilir...Selam ve sevgiler...
Silharikaa :)
YanıtlaSilTesekkurler
Silşerbet sıcak olunca tatlı hamurlaşmıyor mu
YanıtlaSilEvet yumusatmasin diye tarifte de belirttigim gibi serbet el yakmayacak sicaklikta yani ilik olacak baklava da soguk.selamlar.
YanıtlaSilHemen deniycem tesekkurler
YanıtlaSilBu tarifinizi geçen yıl denedim harika bir lezzet bütün misafirlerim çok beğendi ellerinize sağlık...
YanıtlaSilHulyaa süpersin o kadar site gezdim ama böyle anlasilir ve net bir o kadar da güzel enfes görüntü görmedim. İştah kabartiyor. Ellerine saglik. Fakat 2 kat ince olmuyor mu ?
YanıtlaSilÇok teşekkürler...Beğenmiş olmanıza sevindim.Malzemeye ve tarife birebir uyarsanız olacaktır.İnce olmuyor.Selamlar
SilTarif cok guzel aciklanmis.Hemen denemek istiyorum fakat olculerinizden emin olamadim. Bardak ve kase olculerini gram ya da ml. olarak veremezmisiniz.Bardaklarim ve kaselerim hep farkli buyukluklerde.Tesekkurler Hulya hanim.
YanıtlaSilHosgeldiniz,tesekkurler...Bu tarifimdeki olculerin o kadar da hassas olmadigi icin cok ayrinti olcu vermemistim.Madem istediniz hemen vereyim.Benim kaselerim simdi olctum 200 ml siviyi aliyor.Bardaklrda cok buyuk olmayan 200 ml lik su bardaklari.Sanirim simdi daha anlasilir olmustur.Selamlar simdiden kolay gelsin.
SilCok tesekkur ederim.Hemen basliyorum denemeye. Ingiliz arkadaslarim icin yapiyorum.Umarim becerebilirim.Guzel sonuc alilrim.
SilSize mutlu ve saglikli yeni bir yil diliyorum.
Tesekkurler sizinde yeni yilinizi kutlarim.Umarim memun kalirsiniz.Sonucu bizimlede paylasirsaniz senirim.selamlar...
Sil