MALZEMELER
- 2 tane yeşil ekşi elma
- 1 limon
- 1 kabuk tarçın
- 1 tatlı kaşığı tane karabiber
- 1 poşet yeşil çay
- 1 litre sıcak su
YAPILIŞI
- Elmalar kabuklarıyla birlikte 4 e veya 6 ya bölünerek tencereye konulur.
- Üzerine karabiber ve kabuk tarçın eklenir.
- Üzerine sıcak su dökülür.
- Kaynamaya başlayınca 15 dakika için saat tutulur.
- Ocağı kapatarak içine yeşil çay poşeti konulup soğumaya bırakılır.
- Ilıyınca kaşıkla hafif ezerek süzekten süzülür.
- İçine sıkılan 1 limon suyu eklenerek bir gün içinde tüketilir.
- İster soğuk ister ılık tüketilebilir.
- Şifa olsun... mutluluk olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder