21 Haziran 2012 Perşembe

Tavuklu Saç Kavurma

     Tavuk,hem sağlıklı ( gerçi artık sağlıklısı da pek olmuyor ya kendimizi sağlıklı diye avutalım)hemde yapımı kolay...Daha çok etle yapılsa da tavuk ve hindi etiyle de pek ala lezzetli oluyor.Önemli olan sırayla geniş bir tavada yada saç kullanarak harlı ateşte yapılmasıdır...



MALZEMELER


  1. 700 gr kadar kemiksiz tavuk eti
  2. 2-3 tane soğan
  3. 4-5 diş sarımsak( arzu edilirse)
  4. 3 orta boy olgun domates
  5. 3 tane yeşil biber
  6. 1-2 tane kırmızı biber ( ben közlenmiş kullandım)
  7. 3-4 kaşık yağ( tereyağı veya sıvıyağ)
  8. Kekik,karabiber,pul biber ve tuz
  9. Kıyılmış maydanoz
YAPILIŞI

  • Tavuk kuşbaşı doğranır.
  • Geniş tavaya yağ konulur.
  • Azar azar etlerden ekleyerek harlı ateşte kavrulur.
  • Dörde kesilerek doğranan soğan eklenir.
  • Tuzla birlikte dövülen sarımsak eklenir.
  • Ayıklanarak 2-3 parmak enliliğinde doğranan biberler eklenerek kavrulmaya devam edilir.
  • Kabuğu soyulmuş domates doğranarak en son olarak eklenerek karıştırılır.
  • Baharatları atılır.
  • Beş dakika kadar kapağı  kapatılıp pişirilerek ocak kapatılır.
  • Servis yaparken üzerine kıyılmış maydanoz eklenir.
  • Afiyet olsun... 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder