MALZEMELER
- 700 gr kadar kemiksiz tavuk eti
- 2-3 tane soğan
- 4-5 diş sarımsak( arzu edilirse)
- 3 orta boy olgun domates
- 3 tane yeşil biber
- 1-2 tane kırmızı biber ( ben közlenmiş kullandım)
- 3-4 kaşık yağ( tereyağı veya sıvıyağ)
- Kekik,karabiber,pul biber ve tuz
- Kıyılmış maydanoz
YAPILIŞI
- Tavuk kuşbaşı doğranır.
- Geniş tavaya yağ konulur.
- Azar azar etlerden ekleyerek harlı ateşte kavrulur.
- Dörde kesilerek doğranan soğan eklenir.
- Tuzla birlikte dövülen sarımsak eklenir.
- Ayıklanarak 2-3 parmak enliliğinde doğranan biberler eklenerek kavrulmaya devam edilir.
- Kabuğu soyulmuş domates doğranarak en son olarak eklenerek karıştırılır.
- Baharatları atılır.
- Beş dakika kadar kapağı kapatılıp pişirilerek ocak kapatılır.
- Servis yaparken üzerine kıyılmış maydanoz eklenir.
- Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder