MALZEMELER
- 250 gr tereyağı
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 kabartmatozu
- 1 vanilya
- 3 tatlı kaşığı dolusu tarçın
- 1 çay kaşığı zencefil
- 1 su bardağı mısır nişastası
- Alabildiği kadar un
ÜZERİ İÇİN
- 1 kase dolusu pudra şekeri
- 3 yemek kaşığı süt
- 1 paket bitter çikolata ( 60-70 gr lık)
- 1 yemek kaşığı damla çikolata
YAPILIŞI
- Tereyağı oda sıcaklığında bekletilir.
- Hamur malzemeleri karıştırarak yumuşak bir hamur elde edilir.
- Beş dakika kadar buzdolabında dinlendirilir.
- Merdaneyle 3-4 mm lik incelikte açılır.
- Diş şeklinde kesilen kalıp konularak bıçakla çevresi kesilir.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.
- Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 15-20 dakika kadar bekletilir.
- Fırından çıkan kurabiyelerin ilk sıcaklığı geçtikten sonra ılıkken üzerlerine hazırlanan glazür fırçayla bolca sürülür.
- Üzerindeki glazürü yapmak için bir kase pudra şekerine süt yavaş yavaş karıştırılarak muhallebi kıvamında hazırlanır.
- 10-15 dakikada üzeri kuruyarak donar.
- Damla çikolatadan göz yapılır. ( gözü tam donmadan konur ki dökülmesin diye )
- Benmari usulü eritilen çikolatayı enjektörle alarak yüzü şekillendirilir.
- Hediye götürülmek üzre paketlenir.
- Dişi çıkan yavrumuza sağlıklı ve uzun ömürler dileyerek afiyetle yenir ; )
Veeee paketi gören kayranın annesinin gözleri dolaar. Bu güzellik ve incelik karşısındaaa. Ellerinize sağlık nefis kurabiyelerdi. Bir kaç tanesini sakladım ama ne zamana kadar onu bilemiyorum:):) Kayra gerçekten çok şanslı bir bebek:)
YanıtlaSilO manzara çok güzeldi zaten.Senin kadar bende mutlu oldum.Beğeniniz için...
YanıtlaSilellerinize sağlık..ben de diş kurabiyesi yeni yaptım, ilk denememdi..ama siz kalıpsız çok hoş sonuçlar çıkarmışsınız
YanıtlaSilTeşekkürler Alev...Bazan imkansızlıklar içinde de insan bişeyler yapmak istiyor...Diş kurabiyeleri de bunlardan biriydi...Sizin kurabiyelerde çok gğzel görünmüş...Selam ve sevgiler...
Sil