27 Haziran 2012 Çarşamba

Fesleğenli Süzme

     En güzel gününüz bu gün olmasını dileyerek merhaba diyorum...Özellikle yaz günlerinde ister salata olarak ister garnitür olarak ne isterseniz onun yerini alabilecek çok hafif bir tarif...Ben etli dolmaların yada kızartma gibi yemeklerin yanında hazırlıyorum...İsterseniz kızartılmış ekmek eşliğinde dipsos da olabilir...



MALZEMELER


  1. 2 bağ taze yeşil fesleğen( reyhan)
  2. 2-3 diş sarımsak
  3. 1 kase kadar süzme yoğurt
  4. 1 kase kadar normal yoğurt ( susuz)
  5. Tuz


YAPILIŞI


  • Fesleğen yıkanarak suyu süzülüp kurutulur.
  • Sarımsak tuzla birlikte iyice dövülür.
  • Yoğurtlar ve sarımsak pürüzsüz olana kadar elde çırpılır.
  • Fesleğenler elde dallarından ayırarak yaprakları eklenir.( eğer yapraklar iriyse ikiye koparılır)
  • Afiyet olsuuunnn...

2 yorum:

  1. Hımmm yaprakları kesip biçmiyor yada blender dan geçirmiyoruz yani. Denemeli.

    Ellerine sağlık.

    Şaşırmış anne Çiğdem

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler ...Evet evet tamamen kesmesiz biçmesiz kopararak yapılan sağlıklı bişey oluyor...

      Sil