MALZEMELER (PANDİSPANYA İÇİN )
- 4 yumurta
- 1 su bardağı şeker (200 ml lik su bardağı)
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çimdik tuz
- Yarım su bardağı mısır nişastası
KREMA İÇİN
- 3 su bardağı süt (600 ml )
- 1 çay bardağı un (küçük tip çay bardağı)
- 1 çay bardağı şeker
- Yarım çay bardağı mısır nişastası
- 1 paket vanilya
- 100 gr tereyağı
AYRICA
- 1 paket hazır meyveli sos
- 1 paket tart jölesi
- 400 gr kadar taze meyve (dondurulmuş kullandım.Kullanmadan önce oda sıcaklığında bekletilecek)
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- Üzerini süslemek için beyaz çikolata kalpler
YAPILIŞI
- Yumurta,tuz ve şeker köpük olana kadar çırpılır.
- Üzerine nişasta,un,kabartmatozu ve vanilya konularak 1-2 dakika daha çırpılır.
- Fırın önceden 150 derecede ısıtılır.
- Pasta kalıbı yağlandıktan sonra hamur dökülür.
- Fırından yaklaşık 45-50 dakika pişirilir.(30 dakikada sonra kontrol ederek)
- Fırından çıkarılarak soğumaya bırakılır.
- Un,tereyağı,nişasta ve şeker bir tencereye konulur.
- Üzerine soğuk süt dökerek çırpma teliyle karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir.
- Ocaktan alınıp içine tereyağı ve vanilya eklenir.
- Ilıyınca mikserle beş dakika çırpılır.
- Hazır meyveli sos üzerindeki tarife göre hazırlanır.( içindeki su 1 yemek kaşığı eksik konularak daha koyu bir sos yapılır.
- Üzeri kabuk tutmasın diye karıştırılır.
- Pandispanya ikiye ayrılarak bıçakla kesilir.
- Kremanın yarısı içine yayılır.
- Meyveli sos kremanın üzerine eşit bir şekilde dökülür.
- Arzuya göre meyvelerden konulabilir.(ben yalnız üzerinde kullandım.)
- Pandispanyanın diğer yarısı kapatılarak el ile hafif bastırılır.
- Kalan kremayla pastanın her yeri kapatılır.
- Şimdi gelelim karlarını koymaya yani hindistan cevizine doyurmaya.
- Bol bol hindistan ceviziyle üzeri hariç her yeri kapatılır.
- Üzerinin kenarları bir parmak şeklinde olacak şekilde hindistan cevizi yapıştırılır.(orta çukur yeri kalacak ki meyveler ve jölesi dökülmesin)
- Kat kat defalarca hindistan cevizi yapıştırılır.
- (resim gece çekildiği için çok kötü ;)
- Üzerine meyveleri dizilir.
emegine saglik canim harika olmus mutlu hafta sonlari..
YanıtlaSilemegine saglik canim harika olmus mutlu hafta sonlari..
YanıtlaSilTeşekkürler turuncu tatlar.Sizlerede iyi hafta sonları geçirmenizi diliyorum.
Silhttp://pinarintarifdefteri.blogspot.com/ canım elllerıne sağlık...nefıs gorunuyor..yemek tarıflerınden denendıgım oldu cok begendım.pastalarıda not aldım...damak zevkımız aynı...canım sevgılerımı bırakıyorum..
YanıtlaSilTeşekkürler Pınar beğenmiş olmana sevindim.selamlar...
Sil