MALZEMELER
- 500 gr ıspanak kökü
- 2 orta boy kuru soğan
- 2 orta boy havuç
- 3 yemek kaşığı topak dolmalık pirinç
- 1 çay bardağı sızma zeytinyağı
- Yarım limon
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Karabiber
- 1 buçuk su bardağı sıcak su
- 2-3 yemek kaşığı çam fıstığı (arzu edilirse)
YAPILIŞI
- Dolmalık pirinci tuzlu ılık suya ıslatarak yarım saat bekletilir.
- Soğan ince yemeklik doğranarak zeytin yağında pembeleşene kadar kavrulur.
- Havuç soyulup kibrit çöpü kalınlığında doğranır.
- Soğana ekleyerek biraz kavrulur.(on dakika kadar)
- Ayıklanmış yıkanmış ve sirkeli suda bekletilmiş ıspanak kökleri tencereye eklenir.(kökler çamur kum barındırabilir)
- Bir-iki karıştırdıktan sonra ıslanan pirinç yıkanarak tencereye konulur.
- Şeker,tuz,limon suyu ve karabiberi atılır.
- Üzerine sıcak suyu eklenerek 15-20 dakika pişirilir.
- Pişip pişmediğine baktıktan sonra ocağı kapatarak soğuyana kadar hiç açılmaz.
- Fıstıkları bir tavaya koyarak hafif kavrulur.
- Yemeği servis tabağına koyduktan sonra üzerine limon dilimleri ve fıstıklar konularak soğuk servis yapılır.
- Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder