MALZEMELER
- 250 gr taze tel kadayıf
- 5 yemek kaşığı şeker
- Yarım su bardağı iri çekilmiş ceviz (arzuya göre tarçın)
- 75 gr tereyağı
MUHALLEBİ
- 4 su bardağı soğuk süt (800 ml)küçük tip su bardağı
- 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
- 1 su bardağından 1 parmak eksik un
- 100 gr tereyağı
- 100 gr krema (yarım paket)
- 1 poşet krem şanti
- 2 vanilya
ÜZERİNİ SÜSLEMEK İÇİN
- Badem ve Antep fıstığı
YAPILIŞI
- Un ,şeker ve tereyağı tencereye konularak eritilir.
- Üzerine süt eklenerek koyu muhallebi şeklinde pişirilir.
- Koyulaşınca ocaktan alınıp soğutulur.
- Tamamen soğuyunca içine krema,şanti va vanilya atılarak mikserle çırpılır.
- Eğer çok koyu olduysa yarım çay bardağı soğuk süt eklenebilir.
- Küçük doğranmış kadayıf ve tereyağı geniş bir tavada pembeleşene kadar sabırla kavrulur.(ocağın altı kısılı bir şekilde)
- Ceviz,şeker eklenerek biraz daha kavrulur.(dikkat edin yanmasın)
- Kenara alıp soğutulur.
- Servis yapılacak büyük yuvarlak tabak alınır.
- Kelepçeli kalıbın kelepçesini streçle sarılır.(bir gece bekleyince metal kokusu olmasın diye)
- Yuvarlak tabağın içine kelepçe konulur.(kalıbın tabanı konmuyor)
- İçine kadayıfın yarısı el ile sıkıca bastırarak taban oluşturulur.
- Çırpılmış muhallebi araya dökülür.
- Kalan kadayıfla üzeri kapatılır.
- En üstü streçle kapatarak bir gece dolapta dinlendirilir.
- Servis yapmadan önce yavaşça streç ve kelepçe çıkarılarak üzeri süslenir.
- Dilimleyerek servis yapılır.
- Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder