MALZEMELER (50-55 tane şekerleme için)
- 1 kutu yoğunlaştırılmış süt yani konsantre süt (350 ml oluyor.Azerbaycan'da olan takipçiler için moloko)
- 200 gr tereyağı
- 400 gr lik bir paket petibör yada finger bisküvi (büyük paket oluyor içinde 3 ayrı paket onun tümü)
- 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
ÜZERİ İÇİN
- 80 gr lık bir paket bitter yada sütlü çikolata
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 1 kase kabuksuz kavrulmuş fındık
YAPILIŞI
- Tereyağı oda sıcaklığında yumuşak hale getirilir.
- Yoğunlaştırılmış süt açılarak derin cam bir kaba konulur.
- Tereyağıyla birlikte yaklaşık 15-20 dakika mikserle beyaşlaşarak köpük haline gelene kadar çırpılır.(ara sıra mola vermezsiniz mikserin moturunu yakarsınız karışmam;)
- Robotta çekilmiş bisküvi ve ceviz eklenerek kaşıkla iyice karıştırılır.
- Kabın ağzını streçle kapatarak buzdolabında 20-25 dakika dinlendirilir.
- Bisküvi hamuru şekil verilebilecek kıvama gelmiş olur.
- Cevizden hafif küçük parçalar alınarak elde yuvarlanır.(büyüklük ve şekli size kalmış)
- İçi hindistan ceviziyle dolu tabağın içine atıp iyice bulanır.
- Ortalarına parmakla hafif batırarak çukur oluşturulur.
- Çukurlara birer tane fındık konulur.
- Çikolata benmari usulü eritilerek fındıkların üzeri kapatılır.
- Tabağın ağzı streçle kapatılarak buzdolabında 3-4 saat dinlendirilir.
- Yada akşamdan dinlendirilir.
Ama ne ciciymiş bunlar yahu :) Bayıldım.
YanıtlaSilTeşekkürler Leyla :)sevgiler...
Silellerınıze sağlık *-*
YanıtlaSilTeşekkürler Bircan.sevgiler...
SilNefis görünüyor ellerine sağlık canım.Takipdeyim.Sevgiler
YanıtlaSilHoşgeldiniz :) Çok teşekkürler...sevgiler...
YanıtlaSil