MALZEMELER
- 2 yumurta
- 2 çay bardağı şeker (küçük tipli çay bardağı)
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı pirinç unu (aslında yok ama bu tür keklerde dokusunu güzelleştiriyor)
- 2 buçuk çay bardağı un
- 1 kabartma tozu
- 1 vanilya
- 2 yemek kaşığı kakao
AYRICA
- 300 ml soğuk süt (üzerine dökmek için)yani bir buçuk su bardağı
- 2-3 yemek kaşığı kakao
KREMA
- 1 çay bardağı un (küçük tip)
- 1 çay bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası (silme )
- 3 su bardağı süt (600 ml )
- 1 vanilya
- 75 gr tereyağı (normalde konmuyor)
- 1 paket krema (200 ml)
YAPILIŞI
- Fırın 170 dereceye ayarlanıp ısıtılır.
- Şeker ve yumurta çırpılır.
- Diğer malzemeler eklenerek yağlanmış büyük boy kare tepsiye dökülür.(26 cm)
- Yaklaşık 20-25 dakika pişirilir.
- Çıkınca üzerine soğuk süt dökülür.
- Krema için tencereye süt,şeker un ve nişasta konularak karıştırılır.
- Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alıp ılımaya bırakılır.
- İçine tereyağı,vanilya ve krema eklenerek 5-6 dakika mikserle çırpılır.
- Kekin üzerine dökülerek bir gece dolapta dinlendirilir.
- Servis yapmadan önce üzerine bolca kakao elenerek her yeri kapatılır.
Hülyacım nefis görünüyor,pirinç ununu bende çok seviyorum keklerde..Değşik bir yumuşaklık veriyor,ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilKeki ince olduğu için pirinç ununu az kullandım .Bazen bir su bardağını bile kaldırıyor...Yorumun için çok teşekkürler Nurşencim sevgiler...
Silçok lezzetli bir pasta canım ellerine sağlık
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim turuncu tatlar...sevgiler...
Silgüldürdün beni demek anası ağlayan pasta babası tiramisu ha:))) eline sağlık.
YanıtlaSilMaksat birazda ltife olsun değil mi ? :) yorum için teşekkürler ...
SilNefissssss görünüyor nasıl bu kadar düzenli olur bu tatlıların ellerine sağlık
YanıtlaSilÇok teşekkürler güzel düşünceniz için :)
Silharika bir görüntü,bayıldım.eline sağlık canım...
YanıtlaSilTeşekkürler Reyhan.Sunumu beğenmenize çok mutlu oldum :)sevgilerimle...
Silcanım elllerıne sağlık...bende beklerım sayfama..sevgılerımı bırakıyorum...http://pinarintarifdefteri.blogspot.com/
YanıtlaSilTeşekkürler Pınar sevgiler...
Sil