MALZEMELER
- Yarım paket yaş maya veya 3 çay kaşığı kuru maya
- 4 buçuk su bardağı un
- 1 su bardağı su(170 gr)
- 1 su bardağında 1 parmak eksik zeytinyağı (120 gr)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- (Eğer daha kıyır ve yağlı bir tadı olsun isterseniz bu malzemelere ek olarak 50 gr tereyağı ve ayrıca yarım su bardağı un)ben kullandım.(ama galetanın tıkır tıkır olması kayboluyor.)
ÜZERİNE
- 1 bütün yumurta
- Çörekotu
- Susam
YAPILIŞI
- Malzemeleri karıştırarak ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
- Yarım saat dinlendikten sonra iri ceviz kadar bezeler alarak bu şekilde 15 dakika dinlendirilir.
- Her bir bezeyi yuvarlayıp çubuk haline getirilir.
- Bu şekilde de 20 dakika bekledikten sonra üzerine çırpılmış yumurta sürdükten sonra ister sade ister çörek otu yada susam serpilir.
- 250 derecelik fırında kızarana kadar pişirilir.
- Soğuduktan sonra kapaklı cam bir kapta uzun süre durabilir.
- Afiyet olsun...
ellerinize sağlık.not edildi en kısa zamanda denenecek
YanıtlaSilTeşekkürler...inşaallah memnun kalırsınız :)
YanıtlaSilellerine sağlık canım hiç hazırı aratmayacak bir tarif olmuş sevgilerle..
YanıtlaSilEvet aynen öyle oldu :) :) :) teşekkürler...
Silakşamları mutfak karıştıranlar için harika bir atıştırmalık, eline sağlık..
YanıtlaSilBende aynını düşünerek yapmıştım ama o akşam bitince fikrimden vazgeçtim :) teşekkürler mehtap...
Sil