MALZEMELER(12 tane muffin)
- 2 yumurta
- 1 buçuk çay bardağı şeker(küçük tipli çay bardak) şeker damak tadınıza göre 2 bardağa artırılabilir.
- 1 çay bardağı süt
- 50 gr tereyağı
- 50 gr kadar bitter yada sütlü çikolata
- 1 su bardağı un
- 1 vanilya
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1 çimdik tuz
- 1 çay kaşığının yarısı nescafe (lezzet veriyor)
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı ince rendelenmiş portakal kabuğu (arzuya göre ama çok yakışıyor)
ÜZERİ İÇİN
- 50 gr kadar beyaz çikolata
- 1 yemek kaşığı krema
- Süslemek için renkli boncuk (isterseniz)
YAPILIŞI
- Tereyağı tavaya koyarak eritilir.
- Eriyince ocağı kapatarak içine bitter çikolata atılır.(erimesi için ara sıra karıştırarak soğutulur)
- Yumurtaları sarıları ve akları ayrılır.
- Yumurta aklarının üzerine hafif tuz atarak köpürtülür.
- Sarıları ayrıca şekerle birlikte açık sarı olana kadar çırpılır.
- Bu aşamadan sonra mikser yerine çırpma teli kullanılır.
- Yavaşça yumurta akları ve sarıları birleştirilir.
- Süt ve tereyağlı çikolata eklenerek yavaşça çırpma teliyle hafif karıştırılır.
- Un hariç kalan malzemeler eklenerek karıştırılır.
- Un elekle eleyerek eklenir.
- Çok az karıştırıldıktan sonra muffin kalıplarına üzerinde birer parmak boşluk kalacak şekilde paylaştırılır.
- Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında yaklaşık 20 dakika pişirilir.
- Kürdan yardımıyla piştiğine baktıktan sonra fırından alıp soğutulur.
- Krema ve çikolata cam kaba konularak benmari usulü ısıtılıp çikolata eridikten sonra çatalla hızlıca karıştırılıp birbirine girmesi sağlanır.
- Kalıplardan çıkan keklerin üzerine birer kaşık döktükten sonra servis yapılabilir.
- Üzerilerini arzu edilen malzemeyle süslenebilir.
eline sağlık canım nefis mmm:)))
YanıtlaSilTeşekkürler canım ;)
Sil