26 Ocak 2014 Pazar

Pamuk Kalpler

     Geçenlerde bu güzel kalp şeklinde muffin kalıplarını görüp alınca böyle bir kek yapmak şart oldu.(ne yapayım bu tür kalıpları görünce dayanamıyorum ;) İçi yumuşacık mis gibi çikolata ve portakalın uyumuyla harika bir muffin oldu.Özellikle de çocuklarınız için hemen deneyin bence.



MALZEMELER(12 tane muffin)


  1. 2 yumurta
  2. 1 buçuk çay bardağı şeker(küçük tipli çay bardak) şeker damak tadınıza göre 2 bardağa artırılabilir.
  3. 1 çay bardağı süt
  4. 50 gr tereyağı
  5. 50 gr kadar bitter yada sütlü çikolata
  6. 1 su bardağı un
  7. 1 vanilya
  8. 1 yemek kaşığı kakao
  9. 1 çimdik tuz
  10. 1 çay kaşığının yarısı nescafe (lezzet veriyor)
  11. 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  12. 1 yemek kaşığı ince rendelenmiş portakal kabuğu (arzuya göre ama çok yakışıyor)
ÜZERİ İÇİN

  1. 50 gr kadar beyaz çikolata
  2. 1 yemek kaşığı krema
  3. Süslemek için renkli boncuk (isterseniz)
YAPILIŞI

  • Tereyağı tavaya koyarak eritilir.
  • Eriyince ocağı kapatarak içine bitter çikolata atılır.(erimesi için ara sıra karıştırarak soğutulur)
  • Yumurtaları sarıları ve akları ayrılır.
  • Yumurta aklarının üzerine hafif tuz atarak köpürtülür.
  • Sarıları ayrıca şekerle birlikte açık sarı olana kadar çırpılır.
  • Bu aşamadan sonra mikser yerine çırpma teli kullanılır.
  • Yavaşça yumurta akları ve sarıları birleştirilir.
  • Süt ve tereyağlı çikolata eklenerek yavaşça çırpma teliyle hafif karıştırılır.
  • Un hariç kalan malzemeler eklenerek karıştırılır.
  • Un elekle eleyerek eklenir.
  • Çok az karıştırıldıktan sonra muffin kalıplarına üzerinde birer parmak boşluk kalacak şekilde paylaştırılır.
  • Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında yaklaşık 20 dakika pişirilir.
  • Kürdan yardımıyla piştiğine baktıktan sonra fırından alıp soğutulur.
  • Krema ve çikolata cam kaba konularak benmari usulü ısıtılıp çikolata eridikten sonra çatalla hızlıca karıştırılıp birbirine girmesi sağlanır.
  • Kalıplardan çıkan keklerin üzerine birer kaşık döktükten sonra servis yapılabilir.
  • Üzerilerini arzu edilen malzemeyle süslenebilir.

  • Dolapta 1-2 gün bekleyebilir.
  • Afiyet olsun...

  • Yumuşacık pamuk gibi bir keki olduğu için de adını pamuk kalpler koymak gerektiğini düşündüm ;)

2 yorum: