MALZEMELER (7-8 Kişilik)
- 1 kilo kuzu eti yada bir köy tavuğu (ben köy tavuğu kullandım)
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- Yarım kilo haşlanarak ayıklanmış kestane
- 2 su bardağı pilavlık pirinç(ben basmati kullandım)
- 3 orta boy havuç
- 1 soğan
- 3 yemek kaşığı kuş üzümü
- 3 yemek kaşığı çam fıstığı (aslında yoktu)
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Karabiber ve yenibahar (bunlar pilavın rengini biraz karartıyor)
YAPILIŞI
- Tavuk iri doğranarak üzerine tane karabiber, tuz ve sıcak su konulup kaynatılır.
- Kemiklerinden ayrılan tavuklar tencerenin en altına dizilir.
- Üzerine haşlanmış kestaneler konulur.
- Onun üzerine haşlanmış nohut konulur.
- On dakika ılık suda bekletilip suyu süzülen kuş üzümleri tencereye eklenir.
- Soğan ince doğranarak ayrı bir yerde bir kaşık tereyağı ve bir kaşık sıvı yağda kavrulur.
- Üzerine küp doğranmış havuç konularak sarı rengini salana kadar kavrulur.
- Tavadan soğanlı havuç alınarak tencereye serilir.(et ve kestanenin üzerine)
- Tekrar yağ ekleyerek içine çam fıstıkları koyarak kavrulur.Üzerine 20 dakika ılık tuzlu suda bekleyip yıkanmış pirinçler konulup kavrulur.
- Pilav tenceresinin en üstünü pirinçle malzemeyi kapatıp yarısı tavuk suyu yarısı sıcak su olarak üç su bardağı su konulur.
- Kısık ateşte suyunu çekene kadar dinlene dilene pişer.
- Ocağı kapatınca üzerine kağıt havlu koyarak iki saat dinlendirilir.(tencereyi sofra bezine sararak sıcaklık muhafaza edilir.
- Servis yaparken tencereyi ters yüz ederek çevirip servis yapılır.
- Afiyet olsun...Eviniz pilavın taneleri kadar bereketli ve bol olsun... ;)
Off nefis bir pilav oluş,ellerinize sağlık..
YanıtlaSilÇok teşekkürler canım...sevgiler...
YanıtlaSilHarika olmuş canım çekti valla :)) Ellerinize sağlık...
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim :) selamlar...
Sil