16 Ocak 2014 Perşembe

Dilimli Kabak & Biber Dolması

   

Özellikle kabak oymasını beceremeyenler için yapımı oldukça kolay etli bir dolma.ben renkli olsun diye kapya biberde kullandım...



MALZEMELER


  1. 4 tane ince yemeklik kabak
  2. 3 tane orta kalınlıkta kapya biber
  3. 250 gr kuzu kıyma
  4. 4 yemek kaşığı ince köftelik bulgur
  5. 1 orta boy soğan
  6. 2 diş sarımsak
  7. 1 tatlı kaşığı biber salçası
  8. 7-8 dal maydanoz
  9. Karabiber,kırmızı biber ve tuz
SOS İÇİN 

  1. 2 diş sarımsak
  2. 2 orta boy domates
  3. 1 yemek kaşığı domates salçası
  4. 1 çay kaşığı kuru fesleğen
  5. 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
ARZUYA GÖRE üzerine sarımsaklı veya sade yoğurt

YAPILIŞI

  • Kabak yıkadıktan sonra 2 şer parmak enliliğinde kesilir.
  • İçi iki tarafı açık şekilde halka gibi oyulur.(içinden çıkanlarla da kabak çorbası yapılabilir.)
  • Biberin başı ve uç kısmı çıkarıldıktan sonra aynen kabak gibi kalın halka şeklinde kesilir.


  • Dolmanın iç harç malzemesi bir tepsiye koyarak aynen çiğ köfte yoğurur gibi on dakika kadar yoğrulur.
  • Sebzelerin iç kısmı doldurulur.
  • Sebzeler tencereye dizilir.
  • Ayrı bir tencerede zeytinyağı,ezilmiş sarımsak ve salça konularak hafif kavrulur.
  • Üzerine rendelenmiş domates eklenerek kavrulur.
  • Üzerine bir su bardağı sıcak su koyarak kapağını kapatıp beş dakika kaynatılır.
  • Ocağı kapatıp içine fesleğen atılır.(arzuya göre)
  • Tencerede dolmaların üzerilerine kaşıkla tek tek sos dökülür.
  • Kalan sosu tencereye dökerek eğer çok az ise suyu bir çay bardağı daha sıcak su ekleyerek ocağın üzerine konulur.
  • Kısık ateşte yaklaşık yarım saat pişirilir.( ara sıra bakılır)
  • Ocağı kapatarak 10 -15 dakika dinlendikten sonra servis yapılabilir.
  • Arzuya göre üzerine yoğurt dökülebilir.
  • Afiyet olsun...Sofranız bereketli olsun...

2 yorum:

  1. Bayılırım,dolamalrın en güzeli bence...ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet aynen Nurşencim...Çok teşekkürler...

      Sil