MALZEMELER
- 500-600 gr kadar dana kıyma
- 1 yumurta
- 3-4 yemek kaşığı galeta unu
- 1 rendelenmiş soğan
- Karabiber,kırmızı biber (veya arzu edilen baharatlar)
- Yarım çay kaşığı karbonat
- Bir parça dil peyniri (kıymanın içine koyacaksanız kaşar)
SOS
- 2-3 diş sarımsak
- 2 orta boy olgun domates
- Yarım yemek kaşığı domates salçası(miktar arzuya göre)
- 1 tatlı kaşığı kuru fesleğen
- 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
YAPILIŞI
- Köfte malzemeleri karıştırılarak iyice yoğrulur.(çok yumuşak olursa galeta unu eklenebilir)
- Tabağın ağzını streçle kapatarak dolapta 1-2 saat dinlendirilir.
- Dinlenen köftelerden cevizden küçük parçalar alarak elde açılır.
- İçine küçük bir küp dil peyniri konularak kapatılır.(delik bırakmayın yoksa pişerken akar)
- Eğer kaşarı kıymaya koyacaksanız bu aşamaya gerek yok.Direk yuvarlanır.
- Bu şekilde tamamlanarak yağlanmış tepsiye dizilir.
- Ayrı bir tavada ezilmiş sarımsaklarla zeytinyağı konularak ısıtılır.
- İçine salça eklenerek kavrulur.
- Kabuğu soyularak rendelenmiş domates eklenerek kavrulur.
- Yarım çay bardağı kadar sıcak su ekleyip kaynayınca kapatılır.(domatesin sululuğuna göre eklenen sıcak su artırılabilir)
- Ocak kapatıldıktan sonra fesleğen atılır.
- Önceden ısınmış 200 derecelik fırına köfteler konulup üzeri kızarmaya yakın pişirilir.
- Üzeri henüz yeni kızarmaya başlayan köfteler alınarak üzerine sıcak sos gezdirilir.
- Tekrar fırına sürülerek 8-10 dakika daha pişirdikten sonra kapatılır.
- Yemek hazır.
- Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder