MALZEMELER
- 2 su bardağı koyu demlenmiş siyah çay (2 poşet çayda olabilir)
- 1 su bardağı şeker
- 1 limon
- 1 çay kaşığı limon tuzu
- 1 litre kaynar su
- 1 kg şeftali yada nektarin
YAPILIŞI
- Şeftaliler soyularak iri dilimlenir.
- Sürahiye konularak üzerine şeker ve limon dilimleri konulur.
- Limon tuzu atılır.
- Demlenmiş süzülmüş sıcak demli çay dökülür.
- Üzerine kaynar su konularak kapağı kapatılır.
- Ilıyana kadar bu şekilde bekletilir.
- Ilıyınca içindeki limon dilimleri alınır.
- Üzerine 500-600 ml kadar veya yeterince soğuk su eklenerek buzdolabına konulur.
- 1-2 saat dinlendikten sonra üzerine bolca buz parçaları koyarak soğuk servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder