MALZEMELER
- 2 yumurta akları hamura sarıları üzerine sürülür.
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 3 tatlı kaşığı şeker
- 2 çay kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı toz maya
- Alabildiği kadar un
- İçine sürmek için 150 gr kadar tereyağı ve 1 kase zeytin ezmesi (ben fora marka çeşnili ezme alıyorum çok güzel oluyor)
YAPILIŞI
- Hamur malzemesi yoğrularak ele yapışmayan bir hamur elde edilir.(ben ekmek robotunda yoğuruyorum)
- Üzeri kapatılarak bir saat mayalanmaya bırakılır.
- Hamurdan küçük ceviz kadar parçalar alıp beze yapılır.
- El ile yada merdaneyle yemek tabağı büyüklüğünde açılır.
- Üzerine oda sıcaklığındaki tere yağından ince bir tabaka sürülür.
- İkinci açılan hamur da yağlanmış hamurun üzerine konulup yağlanır.
- Üçüncüde açılıp konulur.
- Yani arası yağlanmış üç kat hamur olur.(3 cü yağlanmaz)
- Üzerine zeytin ezmesi sürülür.
- Üç katlı hamur rulo yapılarak sarılır.
- Gül böreği şeklinde kıvrılarak ucu alta gelecek şekilde yağlanmış tepsiye dizilir.
- Tepside 15-20 dakika bekletilir.
- Üzerine sürülecek yumurta sarılarının içine 1 yemek kaşığı yağ ve 1 tutam şeker atıp karıştırarak sürülür.
- Önceden ısınmış 180-200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder