MALZEMELER
- 500 gr çilek
- 2 poşet krem şanti
- 1 çay bardağı süt
- 100 gr krema
- 200 gr labne
- 2-3 yemek kaşığı pudra şekeri (damak tadına göre ayarlanır.Ben 1 yemek kaşığı koydum)
ÇANAKLAR İÇİN
- 80 gr lık 3 paket çikolata (ben iki bitter bir sütlü çikolata kullandım.Sütlü çikolata daha yumuşak dokulu olduğu için kırılma yapabilir)
YAPILIŞI
- Çikolata benmari usulü eritilir.(sakın içine su kaçırmayın)
- Silikon kalıplara fırça yardımıyla çikolata sürülür.
- Beş dakika buzlukta bekletilir.
- İkince kat çikolatalar sürülür.
- Çilek ayıklanarak robotta çekilir.
- Diğer malzemeler köpürene kadar çırpılır.
- Çilek püresi krem şantiye karıştırılır.
- Çilekle krem şanti iyice karışınca cam bir kaba konulup ağzı streçle kapatılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder