MALZEMELER
- 2 tane orta boy kabak
- 1 kase süzme yoğurt
- 2 yemek kaşığı mayonez (istemiyorsanız olmayabilir)
- 1 avuç kadar elde bıçakla doğranmış ceviz
- 4-5 dal ince kıyılmış dereotu
- 2-3 diş ezilmiş sarımsak
YAPILIŞI
- Kabaklar boyuna ince bir şekilde dilimlenir.(eğer kalın olursa pişip yumuşamaz)
- Üzerlerine çok hafif zeytinyağı püskürtülür.(eğer püskürtecek yağ spreyliğiniz yoksa peçeteyi zeytin yağına batırarak kabak dilimlerin tek taraflarına sürülebilir.)
- Izgara tava ısıtılır.
- Kabak dilimleri dizilerek önlü arkalı pişirilir.
Oldukça hafif ve leziz bir tarif olmuş, ellerinize sağlık.
YanıtlaSilBen de bloguma beklerim.
Cok tesekkurler Sema.Blogunuzu ziyaret ettim.İlginc cay blogu :) yolunuz acik olsun.Selamlar
SilAynen yaza uygun hafif bir tarif Enis bey .Yorum ve begeniniz icin cok tesekkur ederim sagolun.
YanıtlaSil