MALZEMELER
- 2 su bardağı pirinç (ben basmati kullanıyorum)
- 1 kase badem
- 1 kase sarı kuru üzüm
- 150 gr kadar tereyağı
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 su bardağı sıcak su
YAPILIŞI
- Pirinç sıcak suya ıslanır.
- İçine tuz atılır.
- Yaklaşık bir saat bekletilir.
- Bademler eğer kabukluysa kaynar suya konularak 1-2 dakika bekletilir.
- Soğumadan kabukları hemen çıkarılır.
- Üzüm ılık suya ıslanır.
- Tencereye sıvı yağ konularak yıkanıp süzülmüş pirinç kavrulur.
- Ayrı bir tavada tereyağının yarısı konularak bademler pembeleşene kadar kavrulur.
- Üzerine kalan suyu süzülen üzümler konularak 2-3 dakika çevrilerek kavrulur.
- Pirinci hafif kavurduktan sonra kalan tereyağı eklenerek karıştırıp sıcak suyu konulur.
- Altı kısılarak suyu çok az kalana kadar kapağı kapalı bir şekilde pişirilir.
- Pilav henüz suyu çekilmeden çok az kalınca tavadaki üzümle badem üzerine yayılarak kapağı tekrar kapatılır.
- Tamamen suyunu çekmesi 1-2 dakika sürdükten sonra ocaktan alınıp buharını çekmesi için havlu peçete konup sıkıca kapatılır.
- Tencereyi sofra bezine sararak bir saat dinlendirilir.
- Sıcaklığı geçmeden servis yapılır.
- Afiyet olsun.
süpperr
YanıtlaSilTeşekkürler
Sil