MALZEMELER
- 1 tane yufka yada ince lavaşlardan bir paket
- 2 patlıcan
- 2 kabak
- 2 kırmızı kapya biber
- 3-4 yeşil biber
SOS
- 2 diş sarımsak
- 2-3 orta boy olgun domates
- 1 çay kaşığı kuru fesleğen
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
ÜZERİ İÇİN
- 1 kase süzme yoğurt
- 1 diş sarımsak
- 2-3 dal dereotu
- Üzeri için isterseniz kuru nane
YAPILIŞI
- Küçük cam kaselerin dış kısımlarına sıvı yağ sürülür.(kaç kişilik olacaksa o kadar kase)
- Yufka yayılır cam kaseler ağzı yere gelecek şekilde ters konur.
- Bıçak yada ruletle kaselerden iki parmak daha geniş daireler kesilir.
- Kaseler fırın tepsisine aralıklı dizildikten sonra ters yüzlerine yufkalar elinle hafif basıp yapışık duracak şekilde konulur.
- Yani çanakların tersini lavaş kaplıyor.
- Bu şekilde 200 derecelik fırında çıtır olana kadar 15-20 dakika kızartılır.
- Sebzeler ister yağda ister fırında kızartılır.
- Geniş bir tavaya ezilmiş sarımsak ve zeytinyağı konulur.
- Hafif kavrulunca kabuğu soyulmuş rendelenmiş domates eklenerek yumuşayana kadar kavrulur.
- Tuz ve fesleğen atıp ocaktan alınır.
- Servis yapılacağı zaman sıcak sosla sebzeler birleştirilir.
- Lavaş kaselerine doldurulur.(önce konursa suyu lavaşı yumuşatır)
- Sarımsaklı dereotlu süzme yoğurt krema sıkacağıyla sıkılıp kuru nane atılır.
- Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder