MALZEMELER (HAMUR İÇİN)
- 2 çay bardağı ılık süt (küçük tipli)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı su
- 3 tatlı kaşığı şeker
- 2 çay kaşığı tuz
- 3 tatlı kaşığı toz maya
- Alabildiği kadar un (tahminen 4 su bardağı)
ARASINA SÜRMEK İÇİN
- 150 gr tereyağı
- 3-4 yemek kaşığı tahin
- 4 yemek kaşığı toz şeker
ÜZERİ İÇİN
- 1 Yemek kaşığı erimiş soğumuş tereyağı
- 1 yumurta sarısı
- Biraz kavrulmuş susam
YAPILIŞI
- Hamur malzemeleri karıştırılıp yumuşak ,pürüzsüz ve ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
- Üzeri kapatılarak bir saat mayalandırılır.(ben ekmek robotunda yapıyorum)
- Kabarmış hamuru hafif yumruklayarak gazı alınır.
- On tane beze yapılır.
- Her bir beze servis tabağına yakın açılır.
- Aralarına eritilmiş soğumuş tereyağlı tahin sürülerek beş tane hamur üst üste olacak şekilde iki ayrı beş hazırlanır.
- En üst kata yağ sürülmez. (sonra süreceğiz)
- İki ayrı deste ayrı ayrı tabaklara konularak buzdolabında on dakika bekletilir.(açarken yağı akmasın)
- Dolaptan alınan hamur ayrı ayrı açılır.
- Kalan tereyağlı tahinden en son kata sürülür.
- Üzerine 1-2 yemek kaşığı şeker serpilir.
- İncelince uzunlamasına kesilir.
- Yavaş yavaş rulo yaparken hafif orta kısmını kaydırarak çıkaracağız.(kavuk gibi dursun diye)
- Yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak dizilir.
- Yaklaşık 45-50 dakika tepside bekler.
- Fırına sürmeden hemen önce yağlı yumurta sarısını fırçayla kat kısımlara sürmeden üzerine sürülür.(katlara sürülürse az kabarır)
- Üst çıkıntıya susam serpilir.
- 180 derecelik sıcak fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
- Difrize poşetle koyarak lazım olduğunda fırında ısıtarak tüketilebilir.
- Afiyet olsun.
Çok güzel, bayıldım buna. Yapmalıyım :)
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim.Beğenmiş olmanıza sevindim.selam ve sevgilerimle...
Sil