MALZEMELER
- 500 gr taze kadayıf
- 150 gr tereyağı
- 2 kase iri çekilmiş kabuksuz Antep fıstığı
ŞERBET
- 3 su bardağı şeker
- 3 buçuk su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
KREMA
- Yarım litre süt
- Yarım su bardağı şeker (200 ml lik su bardağı)
- Yarım su bardağından az eksik un
- 1 vanilya
- 100 gr tereyağı
- 1 poşet krem şanti
- 1 çay bardağı soğuk süt (küçük tip)
YAPILIŞI
- Taze kadayıfı poşetiyle buzluğa koyarak bir saat kadar bekletilir.(daha iyi doğranması için )
- Bıçakla ince doğranır.
- Erimiş soğumuş tereyağını üzerine dökerek iyice karıştırılır.
- Yağlanmış tepsiye yarısı yayılarak iyice bastırılır.
- Antep fıstığını serperek düzeltilir.
- Kalan kadayıf yayılıp tekrar sıkıca bastırılır.
- 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar kızartılır.
- Fırından alarak soğumaya bırakılır.
- Un,tereyağı ve süt konularak yağ eriyene kadar karıştırılır.
- Soğuk süt eklenerek muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir.
- Ocağı kapatarak vanilya atılır.
- Tamamen soğuyana kadar bekletilir.(ılık bile olmasın tamamen soğusun)
- Krem şanti ve 1 çay bardağı soğuk süt konularak mikserle 5 dakika çırpılır.
- Buzdolabına koyarak 1-2 saat dinlendirilir.
- Şerbet malzemeleri konularak kaynatılır.
- 10-15 dakika kaynayınca 1 kaşık soğutularak kesik kesik aktığına bakılır.
- Ocaktan alıp 2-3 dakika bekledikten sonra SOĞUK tatlının üzerine dökülür.
- Ağzına bir tepsi kapatarak şerbeti çekip soğuması beklenir.
- Servis yaparken kremayla süsleyerek arzuya göre fıstık atılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder