MALZEMELER
- 1 yumurta
- 1 su bardağı mısır nişastası
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 250 gr tereyağı
- 1 paket kabartmatozu
- 1 paket vanilya
- Alabildiği kadar un
- Benmari usulü erimiş çikolata ( ben 25-30 tane yaprak çikolata kullandım )
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Hindistan cevizi ve antep fıstığı
- Un , pudra şekeri ve nişastanın içine oda sıcaklığında tereyağı konulur.
- Kalan malzemeler eklenerek çok sert olmayan bir hamur elde edilir.
- Tırtıl kurabiye aletiyle hamur sıkılır kalıptan çıkarılır.
- Hamur bitene kadar bu şekilde çıkarılır.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.
- 180 derecelik önceden ısınmış fırında pembeleşmeden pişirilir.
- Çikolatalar benmari usulü eritilirer içine yağ eklenir.
- İyice karıştırılır.
- Tek tek kurabiyelere çikolatalar sürülüp ucları tekrar çikolataya batırılır.
- Bir ucu hindistan cevizine diğer ucuysa antep fıstığına batırılır.
- Soğuyunca servis yapılır.
- Kapalı bir kutuda bir hafta kadar durabiliyor.
Elleriize saglik Hulya hanim, dun deneyen biri olarak lezzetine sahidim))) cok guzeldi, bence pastanedekilerden daha guzeldi tadi, sevgilerimle
YanıtlaSilTesekkur ederim canim benim afiyetler olsun...
YanıtlaSil